Baimindamasi pandemijos FIBA vadovybė praėjusią savaitę nusprendė pakeisti Senojo žemyno čempionato kvalifikacijos tvarką. Siekiant sumažinti kelionių ir nereikalingų kontaktų skaičių pasekta NBA pavyzdžiu: nuo namų-išvykos rungtynių sistemos pereita prie žaidimo vienoje vietoje, į kurią susirinks visos kiekvienos grupės ekipos.

Dėl „burbulų“ šeimininkų parinkimo FIBA valdyba tarsis kitame posėdyje spalio 8 d. Nuo pačių šalių vyriausybių sprendimų priklausys, ar į rungtynes bus įleidžiami žiūrovai.

Anot FIBA, svarbiausi kriterijai renkantis šeimininkus bus sveikatos apsaugos standartai ir kelionių garantijos.

Pirmenybė esą bus skiriama toms šalims, kurios ateinančiame „lange“ abejas rungtynes turėjo žaisti namuose.

Būtent toks buvo Lietuvos vyrų rinktinės tvarkaraštis. Pagal pirminį planą Dariaus Maskoliūno auklėtiniai lapkričio 26 d. turėjo priimti Daniją, o po trijų dienų – ir Belgiją.

Kitose C grupės rungtynėse lapkričio 26 d. Čekija savo aikštėje turėjo priimti Belgiją, o lapkričio 29 d. Danija namuose susitikti su čekais.

Primename, kad pirmo atrankos varžybų „lango“ metu praėjusį vasarį lietuviai išvykoje nusileido belgams ir namuose pranoko čekus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Atranka į moterų Europos čempionatą toliau vyks analogiškai.

Dabar ekipos yra suskirstytos po 3 arba 4 į devynias grupes.

Kiekviena grupė lapkritį turėtų surengti savo „burbulą“. Jeigu kuriam nors iš pogrupių nepavyks rasti šeimininko, jį „priglausti“ bus prašoma kitame „burbule“.

Lietuvos moterų rinktinė lapkričio 12 d. namuose turėjo priimti Serbiją, o po trijų dienų apsilankyti Albanijoje.

Pranešama, kad „burbulų“ principu bus rengiamas ir paskutinis atrankos varžybų „langas“ ateinantį vasarį.

Per pirmus du turus Manto Šerniaus auklėtinės savoje aikštėje sutriuškino albanes, bet išvykoje neprilygo turkėms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)