Pirmame kėlinyje „Sūduvą“ į nepatogią padėtį pastatė tarpusavyje nesusikalbėję gynėjas Ivanas Hladikas ir vartininkas Ivanas Kardumas, leidę puolėjui iš Brazilijos Rangeliui pelnyti pirmą įvartį.

„Neturėtume daryti tokių klaidų. Iki to momento suomiai nieko ypatingo nesukūrė, o paskui mūsų komandoje, nors ji ir patyrusi, kilo šiokia tokia panika. Vėliau ypatingo pranašumo neturėjo nė viena komanda, galėjome pelnyti išlyginamąjį įvartį po gana dėkingų Josipo Tadičiaus ir Deivido Matulevičiaus progų“, – komentavo S. Širmelis.


Persvarą šeimininkai padidino, kuomet po kampinio pasižymėjo latvis Igoris Tarasovas.

S. Širmeliui taip pat įstrigo epizodas, kai kamuolį praradęs oponentų žaidėjas ilgai vijosi Semirą Kerlą ir galiausiai čiuoždamas savo klaidą ištaisė.


„Antro įvarčio situacijoje suveikė jų namų darbai: labai geras perdavimas, I. Tarasovas gerai atsidengė.

Galvoju, suomiai įdėjo daugiau širdies į šias rungtynes, kovojo iki paskutinės minutės. Tai rodo, kad jie buvo tikrai stipriai užsivedę. Toks jau Suomijos lygos stilius, visi čia prieš tą patį „KuPS“ kaunasi iki pabaigos. Bet „KuPS“ vis tiek laimi – turi jie reikiamą charakterį, kuris išugdomas štai tokiose rungtynėse“, – vertino S. Širmelis.

Jis nenorėjo kritikuoti savo auklėtinių ir visą atsakomybę dėl nesėkmės prisiėmė pats.

Tiesa, 64-erių specialistas išreiškė nepasitenkinimą dėl UEFA sprendimo Europos taurių turnyrų atrankos varžybose pagrindinio laiko metu leisti tris keitimus.

Ta pati UEFA ketvirtadienį nutarė, jog pagrindiniuose Čempionų lygos ir Europos lygos turnyruose paliks galioti pandemija motyvuotą taisyklių atnaujinimą – penkis keitimus.

„Nevykęs sprendimas. Virusas juk nedingęs, pandemija tik auga. Kalba eina apie žaidėjų sveikatą, kai dėl sujauktų tvarkaraščių į krūvą susideda daug rungtynių. Mums trys keitimai tokiose rungtynėse buvo ne į naudą. Kitame A lygos mače su Vilniaus „Riteriais“ išnaudosime visus penkis keitimus“, – kalbėjo S. Širmelis.

Prieš tai marijampoliečiai žygiavo Čempionų lygos atrankoje, kur eliminavo Talino „Flora“ (Estija), bet krito prieš Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis).

Praėjusius tris sezonus iš eilės „Sūduvai“ buvo pavykę pasiekti paskutinį ketvirtą Europos lygos atrankos etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)