Septynių dienų atpirkimo sandorių palūkanų norma buvo kilstelta iškart dviem procentiniais punktais iki 10,25 proc., praneša Anatolijos naujienų agentūra.

Centrinio banko vadovybė pareiškė, kad šiuo žingsniu siekiama sulėtinti infliaciją, nacionalinės valiutos liros kursui nukritus į rekordines žemumas.

Pranešime taip pat pažymima, kad ekonominis aktyvumas šalyje trečiąjį metų ketvirtį pastebimai atsigauna, iš dalies dėl stipraus kreditavimo impulso, infliacijai pranokus lūkesčius.

Iki šiol šiemet bazinės palūkanos Turkijoje buvo keturis kartus mažinamos nuo metų pradžioje galiojusių 12 proc., o pernai per aštuonis kartus jos buvo apkarpytos perpus – nuo 24 procentų.

Turkijos lira šiais metais JAV dolerio atžvilgiu nuvertėjo daugiau kaip penktadaliu, investuotojams nerimaujant dėl šalies užsienio valiutos atsargų išeikvojimo, infliacinio spaudimo, išsiplėtusio einamosios sąskaitos deficito bei įtampos tarp Ankaros ir Atėnų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)