„Viasna“ tinklalapyje skelbiami sąrašai su 259 trečiadienį sulaikytų protestuotojų pavardėmis. Dalis šių žmonių jau paleisti. Teisių gynėjų duomenimis, tarp sulaikytųjų yra Rusijos pilietis, taip pat vienas nepilnametis.

Pasak teisių gynėjų, du žmonės greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežti iš Minsko Centrinio rajono Vidaus reikalų valdybos, dar du – iš skirtingų sostinės rajonų, kur vyko protestai. „Viasna“ turima informacija, dar vienas nukentėjęs protestuotojas yra ligoninėje.

Daugiausiai protestuotojų trečiadienį sulaikyta Minske. Sulaikytųjų taip pat yra Baranovičiuose, Barysave, Breste, Gardine, Gomelyje, Mogiliave, Maladečinoje, Polocke, Stoline.

Trečiadienį vakare keli tūkstančiai žmonių susirinko Minsko centre protestuoti prieš anksčiau įvykusią A. Lukašenkos inauguraciją. Liudininkai pranešė, kad jėgos struktūrų pareigūnai vykdė šiurkščius sulaikymus, naudojo lazdas. Žmonėms vaikyti buvo panaudotos ašarinės dujos ir vandens patrankos.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.