Dainininkė prisipažino, kad kilnus noras informuoti visuomenę apie tai, kas vyksta nelegaliose veisyklose, baigėsi kiek kitaip, nei ji manė. Gintarės asmeninė „Facebook“ paskyra buvo užblokuota parai, tačiau su įspėjimu, kad kitą kartą, esant panašiam turiniui, blokavimo laikas gali būti gerokai ilgesnis.

„Pirmą kartą susidūriau su tuo, kad mano „Facebook“ paskyra buvo užblokuota. Priežastis – smurtinio ir seksualinio pobūdžio vaizdai. O rodžiau aš šunis, kurie buvo prieglaudoje, – stebisi Gintarė. – Taip, keli jų buvo su žaizdomis, tai gal dėl to, o gal ir todėl, kad apskritai tai rodau ir apie tai kalbu – nežinau. Buvo keista, nes nesijaučiau nei kažką blogo pasakiusi, nei parodžiusi.“

Nusivylusi atlikėja teigia suprantanti, kad tai padarė kažkuo nepatenkinti žmonės. Tačiau, pasak Gintarės, tai tik parodo, kad kai ką kartais geriau pasilaikyti sau, nes gali būti ne taip suprastas.

„Įsitikinau, kad socialinėje erdvėje ne apie viską galima kalbėti – čia pat gali būti užblokuotas. Suprantu, kad tikriausiai mano paskyrą užreportino kažkuo nepatenkinti žmonės. Juk kiti dar ne tokias nuotraukas buvo įsikėlę, tačiau su jų socialiniais tinklais viskas gerai, paskyros yra aktyvios“, – pasakoja pašnekovė.

„Delfi“ Gintarė atskleidė, kad ne viskas kovoje su nelegaliais veisėjais buvo taip teisinga, kaip atrodė – atlikėjai teko susidurti ir su dviveidžiais bei neadekvačiais žmonėmis.

„Visame tame pamačiau labai daug dalykų ir susidariau savo asmeninę nuomonę. Ne viskas taip, kaip yra rodoma ar kalbama. Teko susidurti ir su žmonėmis, kurie skelbia melagystes, ir tai galioja abiems šios istorijos pusėms, – tikina atlikėja. – Prie savanorių prisiplakė labai nemažai aferistų ir neadekvačių žmonių. Juk nežinome, kas suvažiuoja – be to, visi su kaukėmis. Pamačiau visko. Beje, įsitikinau, kad ne visos tarnybos dirba blogai, tikrai.“

Nors moteris drauge su kitais savanoriais vyko į nelegalias veisyklas bei siekė padėti surasti daugintojus, vis tik pripažįsta, kad nuolat to daryti negalėtų – neturi tam galimybių.

„Neturiu užnugario – neturiu vyro, kuris, sakykime, išlaikytų visus kampus, o aš lėkčiau kovoti su pasauliu. Neturiu tokių galimybių. Turiu darbų, planų, mažą vaiką ir studentą, už kuriuos esu atsakinga. Negaliu sau leisti blaškytis. Ir daug kam taip yra, – sako G. Karaliūnaitė. – Čia reikia žmonių gaujos, kad visa ši situacija išsispręstų.“

„Delfi“ primena, kad siekdama pakviesti kuo daugiau žmonių prisidėti prie susikūrusių grupių, savanorių skelbiamomis naujienomis dalijosi ir dainininkė Gintarė Karaliūnaitė. Viešindama informaciją ji sulaukė advokatės, dirbančios tokiomis temomis, pasiūlymo prisidėti. Be to, dainininkė apsilankė Kaune, Žemuosiuose Šančiuose esančioje veisykloje.

„Ten su šunimis viskas gerai, senolė juos augina ir parduoda turguje... Bet šuniukai sveiki ir mylimi. Vis dėlto ir čia egzistuoja dauginimo ir pardavimo be dokumentų problema“, – kiek anksčiau „Delfi“ sakė G. Karaliūnaitė.

Problema – ir bedokumenčių keturkojų pirkėjai Na, o prieš tai žinute feisbuke dalindamasi atlikėja prisipažino, kad ir pati buvo įsigijusi keturkojį be dokumentų.

„Po trečio puodelio kavos, emocijoms aprimus, tikiuos parašyti labiau adekvatų postą. Daugelis mūsų stebime įvykius iš Širvintų, Tauragės ir Kretingos. Kalbu apie atrastas nelegalias gyvūnų, konkrečiai veislinių šunų daugyklas. Žinau, visokių turime nuomonių, reaguojame kas kaip galime ir jaudinamės kuo visa tai pasibaigs! Teisiškai jaunimas yra suvaržytas, bet nenuleidžia rankų, budi, ieško kitų daugyklų, kovoja. Emocijos, žinoma, ima viršų, bet, manau, jie šaunuoliai! Net jei ir pasikeikia ar nepaiso etiketo! Tik reikėtų labiau sukoordinuoti veiksmus, susiskirstyti į grupes. Atsiliepė šauni moteris, teisininkė!!! Daug susakė, patarė.

Yra būdų kaip būtų galima nenuleisti rankų ir pakovoti. Tik bijau, kad tie antžmogiai skuba slėpti gyvūnus. Bet jei banga nenuslūgs, kaip jie tikisi, šansų išgelbėti kuo daugiau gyvūnų tikrai yra!!! Aš ir pati, deja, esu pirkusi šunį iš nelegalios daugintojos, manydama, kad taip gyvūną išgelbėsiu... Beje, taip ir buvo, šuo sirgo babijoze – būtų nugaišęs. Dabar suprantu, kad taip tik parėmiau jų juodą verslą. Norisi man prisidėti, net jei ir sulauksiu pykčio ar smerkimo! Geriau vėliau negu niekada susivokt ir skatint tai padaryti kitus! Važiuoti, deja, aš negaliu, dukrytė maža namie. Bet viešinimu, kontaktų paieška, pagalba noriu prisidėti. Kas su manimi?“ – feisbuke klausė G. Karaliūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)