Delfi rašė, jog šią savaitę koronaviruso protrūkis eliminavo Rygos „Dinamo“ klubą – grįžus iš Rusijos Latvijos ekipoje nustatyta dešimt COVID-19 atvejų, visa komanda užsidarė karantinui iki spalio 5 d.

Per artimiausias dvi savaites „Dinamo“ turėjo sužaisti penkerias rungtynes, ir KHL kol kas nepaskelbė, ar šioms dvikovoms bus ieškoma naujų datų.

Prieš tai pirmenybių tvarkaraštis Rygoje jau ne kartą strigo. Užkratas buvo aptiktas į Latviją atvykusių varžovų komandose: Nur Sultano „Bars“, Nižnekamsko „Neftechimik“, Žemutinio Naugardo „Torpedo“.

Dar du kartus teko strimgalviais ieškoti naujų teisėjų, mat koronavirusas diagnozuotas „Dinamo“ namų rungtynėse turėjusiems dirbti arbitrams.

Didelių problemų pandemija pridarė ir kituose KHL miestuose, pavyzdžiui, Helsinkyje (Suomija), Jaroslavlyje, Ufoje (abu – Rusija), Nur Sultane (Kazachstanas).

Vis dėlto KHL vadovybei labiausiai pikta būtent dėl Rygos.

„Nusiuntėme laišką prašydami pakeisti koronaviruso tyrimus atliekančią įstaigą. Jų greitieji testai nuolat būna teigiami. Mūsų tyrimai, kurių rezultatai gaunami per 8-10 valandų, kur kas tikslesni. Įsitikinome tuo, kuomet Rusijoje patikrinome iš Latvijos grįžusius teisėjus ir „Neftechimik“ komandą. Jokio viruso neradome“, – dėstė A. Morozovas.

Tiek „Dinamo“ klubas, tiek tyrimus atliekanti laboratorija atmetė KHL prezidento pretenzijas ir patikino, kad greitieji testai tikrinant komandų atstovus ar teisėjus nėra naudojami.

„Nežinau, iš kur KHL vadovas traukia tokią informaciją, bet mes nesame darę nė vieno greitojo testo. Tai tiesiog netiesa. Greituosius testus bandėme tik pandemijos pradžioje, bet įsitikinome, kad jie nėra tikslūs. Dabar remiamės tik PGR tyrimais ir juos paremiančiais metodais. Esame visiškai įsitikinę gautų rezultatų tikslumu“, – teigė E. Gulbio laboratorijos valdybos narė Sandra Dimantė.

Naujausias stambus židinys KHL lygoje rastas Jaroslavlio „Lokomotiv“ klube – teigiami buvo net trijų dešimčių jo atstovų testai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)