Etiopijoje (šalis iš kurios yra kilusi kava), kavos diena švenčiama nuo 2010 metų. Panašios šventės JAV švenčiamos nuo 2005 metų, o Indonezijoje – nuo 2006 metų. Tačiau Japonijoje, tokios šventės tapo tikra tradicija, kadangi pirmoji kavos diena įvyko dar 1983 metais.

Taigi, kaip susikūrė tokia Tarptautinė kavos diena, kuri visame pasaulyje būtų švenčiama tą pačią dieną? Nuopelnai atitenka Tarptautinei kavos organizacijai. Pirmieji renginiai pasauliniu mastu įvyko Milane, EXPO 2015 metu. Kaip ir pažymi organizatoriai, idėja yra skatinti sąžiningos prekybos principus, taikomus kavos auginimo ir pardavimo procesuose. Dar vienas tikslas - žinių, ne tik apie patį gėrimą arba apie skirtingas kavos pupelių rūšis, bet ir apie kavą auginančių ūkininkų darbo sąlygas, skatinimas.

Visame pasaulyje, būtent tą ypatingą dieną, taip pat vyksta įvairios iniciatyvos. Tiek kavos parduotuvės priklausančios didesniems tinklams, tiek nepriklausomos įmonės vykdo mokymus arba kavos degustacijas, arba išplečia savo meniu kai kuo išskirtiniu ir skirtu būtent tai ypatingai dienai. Kai kuriose vietose taip pat galima pasimėgauti ir įdomiomis dirbtuvėmis. Ši diena yra puiki galimybė sužinoti, jog pirmasis kavos virimo aparatas buvo sukurtas 1906 metais ir, jog Teodoras Ruzveltas buvo vienas didžiausių kavos gerbėjų istorijoje, išgerdavęs po 4 litrus kavos kasdien.

Norėdamas atšvęsti šių metų kavos diena, „KRUPS“ prekės ženklas sugalvojo įdomių atrakcijų. Toliau pateikiamas detalesnis jų aprašymas.

Švęskite Tarptautinę kavos dieną su „KRUPS“!

Kavos mylėtojai jau gali pradėti ruoštis išsitraukdami savo mėgiamiausius puodelius ir virtuvės spintelių ir indaujų. Kodėl? Na, išskirtiniai šio unikalaus gėrimo pagerbimo renginiai jau visai čia pat. Todėl, „KRUPS“ pasirūpino, jog ši diena būtų pripildyta atrakcijų ir galimybių pasimėgauti gardžia kava.

Švęskime Tarptautinę kavos dieną

Ar mums reikia ypatingos dienos tam, kad galėtumėme pasimėgauti unikalia kava? Tikrai ne. Tačiau, gera žinoti, kad kalendoriuje yra tokia diena, kuri suburia visus juodojo gėrimo entuziastus. Rugsėjo 29 dieną, tiek profesionalūs baristos, tiek paprasti kavos mėgėjai galės pasimėgauti puodeliu kavos taip atšvęsdami šią ypatingą dieną. Prie jų taip pat prisijungs ir „KRUPS“ – „Evidence“ kavos virimo aparatų gamintojas ir šio ypatingo renginio mecenatas. Kaip prekės ženklas, kuris yra neatsiejamas nuo kavos ir, kuris skatina sąmoningą mėgavimąsi šiuo gėrimu, „KRUPS“ ketina patenkinti kavos mylėtojų pageidavimus ir lūkesčius. Todėl, jis ne tik vykdys GYVĄ transliaciją per „Facebook“ kartu su kavos ambasadoriumi, tačiau taip pat organizuos unikalų konkursą. Konkursas vyks 2020 m. rugsėjo 15-26 dienomis ir suteiks puikią galimybę laimėti vieną iš „Evidence“ kavos virimo aparatų. Nepraleiskite progos atšvęsti šią kavos dieną ypatingai.

Ambasadoriaus verti renginiai

Nesudėtinga pasinerti į kavos pasaulį ir jos virimo subtilybes. Kiekvienas gali pamėginti sukurti unikalų kavos receptą remdamasis savo idėjomis. Tačiau kartais verta paieškoti įkvėpimo ir kitur. Rugsėjo 29 d. vyksiančios GYVOS sesijos prekės ženklo „Facebook“ fanų puslapyje taps puikia proga būtent tai ir padaryti. Sesijos metu, mūsų ambasadorius gamins tikrai unikalias kavas, kurios tiks tiek ypatingų švenčių proga, tiek kasdieniam mėgavimuisi.

Išskirtiniai prizai išskirtinei kavai

„Evidence“ EA8908 kavos virimo aparatas iš „KRUPS“ buvo sukurtas taip, jog patenkintų ne tik kavos mylėtojų poreikius, bet ir tų, kurie ruošdami įvairias kavos rūšis yra nusiteikę paeksperimentuoti. Dėka 15 automatinių programų, kavos aparatas suteikia praktiškai neribotas galimybes kuriant savo mėgstamą gėrimą. Minėtos programos leis Jums paruošti aromatingą espreso, kreminę kapučino arba velveto švelnumo latė kavą. Nepriklausomai nuo Jūsų pasirinkimo, „Evidence“ serijos aparatas garantuoja unikalų skonį ir aromatą nuo pat pirmojo puodelio! Prietaisas leidžia reguliuoti kiekį ir netgi ruošti dvi kavas su pienu tuo pat metu, o tai tikrai laiką taupantis sprendimas. Intuityvi, liečiamojo ekrano sąsaja paverčia kasdienę kavos ruošimo užduotį itin paprasta, o elegantiškas ir šiuolaikinis dizainas paverčia kavos virimo aparatą nuostabia virtuvės puošmena.

„Evidence“ EA8908 iš „KRUPS“ bus pagrindinis Tarptautinės kavos dienos konkurso prizas ir be abejonės praskaidrins laimėtojo dieną. Taigi, kodėl nepabandžius jo laimėti?

Ką turėtumėte padaryti, jog laimėtumėte „Evidence“ EA8908 kavos virimo aparatą iš „KRUPS“? pirmiausia ir svarbiausia – išlaisvinkite savo kūrybiškumą! Norėdami dalyvauti konkurse, sukurkite unikalios kavos receptą, kuris nustebintų visus savo skonių deriniu ir atsiųskite jį mums pasinaudoję forma, kurią rasite kavosdiena.lt puslapyje.

Tuomet belieka kantriai laukti laimėtojų paskelbimo, kuris įvyks GYVOS transliacijos metu, rugsėjo 29 dieną, „KRUPS“ „Facebook“ fanų puslapyje.

Tikėtina, jog ši ypatinga diena bus pripildyta skoniu!

Nuorodą į konkurso tinklapį rasite čia.

„KRUPS“ „Facebook“ fanų puslapis: https://www.facebook.com/krupslietuva/

Užsakymo nr.: PT_85309451