Vilniaus „Rytas“ (2/0) sunkiai pradėjo mačą, bet perėmė iniciatyvą paskutiniame kėlinyje ir galiausiai „Betsafe-LKL“ išvykos rungtynėse 90:80 (18:30, 17:13, 25:18, 30:19) palaužė Prienų „CBet“ (1/1) klubą.

„Noriu pagirti „CBet“ komandą – gerai treniruota ir paruošta, su tuo, ką turi, išspaudžia maksimumą. Neatsitiktinai ji laimėjo prieš „Lietkabelį“. Žinojome, kad lengva nebus. Po pertraukos pavyko persigrupuoti, atrasti jėgų ir parodyti charakterį. Su gynyba ir charakteriu pavyko „perlaužti“ rungtynes. Turėjome problemų, reikėjo sustabdyti jų prasiveržimus, gynybą vienas prieš vieną „sukietinome“ tik antroje dalyje“, – kalbėjo D. Kairys.

„Rytas“ žaidė be pagrindinio įžaidėjo ir lyderio Demetriuso Jacksono, o jo vaidmenį dalijosi Dovis Bičkauskis ir Augustas Marčiulionis.

„Jiems nebuvo lengva, tačiau nežiūrint į klaidas, jie atsilaikė, ypač Augustas padėjo su kibia gynyba pabaigoje. A. Marčiulionis mums davė labai daug, nebuvo abejonių, kad jis gaus savo minutes, o jis pasinaudojo jomis tinkamai. Tikimės iš jo labai daug, auga neblogas žaidėjas“, – mintimis dalijosi D. Kairys.

Abi komandos padarė po 19 klaidų, tačiau D. Kairys į šią statistinę skiltį žiūri ramiai: „Tai sezono pradžia – daug techninio ir taktinio broko. Nepamirškime, kad „CBet“ gynėsi labai kibiai, neleido mums lengvai matyti aikštę. Tai jų nuopelnas, kad padarėme tiek daug klaidų“.

Prienų ekipos strategas Mantas Šernius sakė, kad per pirmuosius du kėlinius esant teisingesniems sprendimams „CBet“ galėtjo turėti dar didesnę persvarą.

„Žaidėme gerai, jautėmės gerai, tiesiog komanda dar turi subręsti, priimti didesnes atsakomybes už sprendimus puolime ir gynyboje, laikytis disciplinos, to, ką esame susitarę, – kalbėjo jis. – Trečiame kėlinyje pajutau komandos duobę. Galbūt dėl to, kad prieš dieną turėjome nelengvas rungtynes su „Lietkabeliu“. Turime daug mažesnę rotaciją, žaidėjai pritrūko jėgų, padaugėjo klaidų. Ketvirtą kėlinį nebežaidėme taip, kai norėjome, agresyvumas ir energija jau buvo dingusi. Žaidžiant namie norėjosi įkąsti „Rytui“, bet deja“.

M. Šernius savo auklėtinius už kovingumą įvertino 10-uku, už mentaliteto klaidas jiems parašė 5-etą.

Kitas „LKL-Betsafe“ rungtynes „Rytas“ žais rugsėjo 26 dieną namie su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, o „CBet“ tą pačią dieną išvykoje susigrums su Utenos „Juventus“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)