Derybos tebėra ankstyvame etape ir nėra garantijų, kad galiausiai bus pasiektas susitarimas, visgi jos rodo, kad „Volkswagen“, matyt, nori parduoti prekių ženklą ir kad gamintoja labai gerbia „Rimac Automobili“ bei jos įkūrėją Mate Rimatsu, teigė šaltinis.

Kaip rašo Didžiosios Britanijos automobilių žurnalas „Car“, remdamasis šaltiniais iš pramonės, „Bugatti“ galėtų būti perduotas „Rimac Automobili“ per „Volkswagen“ valdomą „Porsche“ grupę mainais į didesnį Kroatijos elektrinių transporto priemonių gamintojos akcijų paketą. Pažymima, kad sandorį jau patvirtino „Volkswagen“ vadovybė, tačiau dar laukiama stebėtojų tarybos sprendimo.

Įkurta 2009 metais, „Rimac Automobili“ specializuojasi aukštųjų technologijų komponentų elektrinėms transporto priemonėms ir hibridams kūrime ir gamyboje, kuriuos tiekia kitoms automobilių gamintojoms.

Tarp „Rimac Automobili“ klientų yra „Porsche“, kuriai priklauso 15,5 proc. „Rimac Automobili“ akcijų, taip pat „Aston Martin“, „Pininfarina“ ir „Koenigsegg“.

Derybos dėl prekių ženklo „Bugatti“ pardavimo „Rimac Automobili“ rodo, kad „Volkswagen“ atnaujino savo portfelio vertinimą, kuris prasidėjo kilus vadinamajam dyzelgeito skandalui ir kuris gali paskatinti tolesnį turto perdavimą, įmonei prisitaikant prie technologinių pokyčių, darančių įtaką automobilių sektoriui visame pasaulyje, pažymi WSJ.

Antradienį „Volkswagen“ akcijos pabrango 1,7 procento.

Nuo šių metų pradžios jų kaina sumažėjo 15,9 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)