Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1529 asmenys, 2225 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 18 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 15 tūkst. 491 asmuo.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatytas 251 įvežtinis atvejis.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirta 5416 ėminių, iš viso iki šiol ištirta 731 tūkst. 912 ėminių.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad per praėjusią parą Lietuvoje buvo patvirtinti 45 nauji COVID-19 infekcijos atvejai. Jie buvo patvirtinti 5 apskrityse: Kauno apskrityje patvirtinta 20, Vilniaus – 13, Šiaulių – 9, Klaipėdos – 2 ir Alytaus apskrityje – 1.

Iš 45 per vakar parą patvirtintų atvejų du yra įvežtiniai. Vienas – iš Baltarusijos. Asmuo atvyko į Vilnių. Kitam asmeniui, grįžusiam iš Airijos Respublikos, patvirtinta koronavirusinė infekcija Alytaus mieste.

Šešiolikos asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios

Šiuo metu nežinomos šešiolikos asmenų užsikrėtimo aplinkybės. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, tačiau aiškinantis užsikrėtusiųjų maršrutus informacija gali keistis, jei būtų rasta sąsajų tarp atskirų atvejų.

Septyni COVID-19 ligos atvejai per vakar parą susiję su asmenims, kurie užsikrėtė po kontakto, bet ne židiniuose.

Dvidešimt atvejų buvo patvirtinti židiniuose

Iš šių dvidešimties atvejų keturi nauji – Radviliškio ligoninėje, užsikrėtė du pacientai. Vienam iš jų koronavirusinė infekcija patvirtinta po mirties. Asmuo mirė dėl kitų ligų. Užsikrėtę ir du šios ligoninės darbuotojai. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami 67 atvejai.

Taip pat keturi atvejai – Šiaulių GMP stotyje ir VšĮ Respublikinėje Šiaulių ligoninėje: du – GMP darbuotojai, vienas – VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojas ir vienas – šios ligoninės pacientas.

Dar vienas patvirtintas atvejis per vakar parą – susirgo vienos Šiaulių pramoninių prekių parduotuvės sandėlio darbuotojas. Čia jau užfiksuoti du atvejai.

Kauno apskrityje, Raseinių rajone, – vienas atvejis: užsikrėtė Raseinių policijos komisariato darbuotojas. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami 32 atvejai.

Koronavirusas taip pat buvo nustatytas ir Raseinių savivaldybės administracijos darbuotojams. Iš viso čia jau patvirtinti du atvejai.

Vilniaus apskrityje po keturis atvejus buvo patvirtinta sporto klube „GymPlius“ ir šokių studijoje „City Dance“ įvykus protrūkiams. Epidemiologų vertinimu, su „GymPlius“ iš viso siejama 18 atvejų, o su „City Dance“ – 16.

Situacija sveikatos priežiūros įstaigose

Taip pat užsikrėtė vienas Raseinių ligoninės konsultacinės poliklinikos darbuotojas ir vienas Kauno GMP stoties darbuotojas.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 3859 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1529 asmenys, 2225 – pasveiko.