„Kadangi VGT (sprendimo – ELTA) neatšaukė, tai kito politinio vieneto, kuris galėtų nagrinėti šitą klausimą, nebeliko. Ir šiuo atveju valdančiajai koalicijai tenka prisiimti atsakomybę, išklausyti informaciją, ją įvertinti ir galbūt tam tikras pastabas pasakyti Vyriausybei prieš rytoj priimant sprendimus“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis sako, kad Prezidentūros dalyvavimas priimant sprendimus dėl vakcinų įsigijimo būtų logiškas, ir apgailestauja, kad tokio lygio klausimai Lietuvoje nėra sprendžiami aukščiausiu lygiu.

„Iš principo tai yra sprendimai, kurie yra politinės atsakomybės klausimas. Ir labai gaila, kad aukščiausiu lygiu Lietuvoje tas klausimas nėra sprendžiamas, jį spręsime koalicijoje. O iš tikrųjų Prezidentūros dalyvavimas šitame sprendime būtų logiškas. Mes matome, kaip šiandien klostosi diskusija dėl pirkimų, kurie buvo daryti kovo mėnesį, ne vakcinų šiuo atveju, o testų. Galiu pasidalinti tik informacija, kad Prezidentūra puikiai žinojo visą informaciją kovo mėnesį, bet tiesiog dabar bando rodyti, kad jie nieko nežinojo, ir atitinkamai, kad kažkas negero buvo padaryta“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis taip pat sukritikavo prezidento patarėją, kuris neva neatliko savo tiesioginių pareigų.

„Nesinori, kad tokie svarbūs klausimai kaip vakcinų pirkimas Lietuvai, kas kainuos tikrai milžiniškas sumas, būtų po to politizuota vienų ar kitų politinių jėgų ar kažkokių institucijų. Tai manau, kad pats siūlymas, kreipimasis į Prezidentūrą buvo teisingas.

Deja mes turime faktą, kad patarėjas, kuris turėjo atlikti savo pareigą, jos neatliko, ir turime situaciją, kai atsiranda kažkokie principo reikalai, kurie kenkia Lietuvai“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad antradienį valdančiosios koalicijos taryba ketina diskutuoti dėl Lietuvos dalyvavimo Europos Komisijos organizuojamame vakcinos nuo COVID-19 pirkime ir ieškos būdų, kaip užtikrinti, kad Lietuvos žmonės turėtų galimybę pasiskiepyti nuo COVID-19, vos tik bus sukurta vakcina.

Pasak koalicijos tarybos pirmininko „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio, koalicijos taryba šaukiama po žinios, kad Prezidentūra nemato reikalo šiuo klausimu šaukti VGT, kuri sprendžia svarbiausius valstybės ir žmonių saugumo klausimus.