Jurgeno Kloppo auklėtiniai svečiuose 2:0 įveikė tarpsezonio metu 231 milijonų svarų naujokams išleidusią Londono „Chelsea“ komandą.

Smūgį „aristokratų“ ambicijoms sudavę čempionai kamuolį kontroliavo 61 proc. mačo laiko, o pagal smūgius į vartus pirmavo 18:5.

Prieš pat rungtynių pertrauką „Chelsea“ liko mažumoje – už paskutinės vilties pražangą prieš Sadio Mane iš aikštės buvo išvytas gynėjas Andreasas Christensenas.

Kiekybinę persvarą įgiję „Liverpool“ futbolininkai po pertraukos pradėjo siautėti. Jau 50-ąją minutę pasižymėjo S. Mane, o po 4 minučių senegalietis po Kepa klaidos persvarą ir padvigubino.

Po pelnytų įvarčių „raudonieji“ sumažino kvėpuoti „mėlyniesiems“ neleidusį spaudimą bei kiek atsipalaidavo, o tai suteikė šeimininkams progą atkurti intrigą.

75-ąją minutę teisėjas į „Liverpool“ vartus paskyrė 11 metrų baudinį, tačiau Jorginho smūgį puikiai atrėmė vartininkas Alissonas Beckeris.

Šiame susitikime debiutavo iš Miuncheno „Bayern“ į Liverpulį šią savaitę persikėlęs saugas Thiago Alcantara. Mačo viduryje į aikštę išbėgęs ispanas surengė įspūdingą pasirodymą.

„Liverpool“ naujokas vos per 45 minutes atliko daugiau perdavimų nei bet kuris kitas Londono ekipos žaidėjas per visas rungtynes (75).

Be to, 75 perdavimai per vieną rungtynių kėlinį yra „Premier“ lygos rekordas nuo tada, kai tokią statistiką buvo pradėta skaičiuoti 2003 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)