Šiame sezone Rolandas Mackevičius laidą ves vienas – jo kolega Jonas Nainys nusprendė koncentruotis į kitus savo projektus. R. Mackevičius užtikrino, kad naujame sezone tono nešvelnins ir pašnekovų nelepins patogesniais klausimais.

„Nepatogūs klausimai nėra kažkokie mūsų išgalvoti – aš vadinu juos tautos klausimais, nes visada prašome žiūrovų siųsti klausimus, į kuriuos jie norėtų girdėti atsakymus. Tai klausimai paprastų žmonių, kurie žino, gilinasi į situaciją ar tiesiog nori leptelėti kokį aštresnį klausimėlį, o aš kaip ruporas juos ir užduodu“, – tikino jis.

Pirmojoje naujojo sezono laidoje svečiavosi Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Pokalbį su juo galite pamatyti paspaudę čia. Na, o šįkart į nepatogius klausimus apie asmeninį gyvenimą ir darbą atsakinėjo M. Vitulskis. Itin atvirame interviu dainininkas prabilo ne tik apie linksmus gyvenimo momentus, bet ir juodą vaikystės etapą, kuomet jį nuo dar vieno nuopuolio netikėtai išgelbėjo muzika.

Atlikėjas Merūnas Vitulskis

Koronavirusas, nuostoliai ir finansai

Pokalbio pradžioje Merūnas neslėpė, kad pasaulyje įsisukęs koronavirusas stipriai paveikė jo karjerą. Karantino metu dainininkas prabilo apie patirtus nuostolius, kurie, pasak jo, siekė 100 000 eurų. Dabar operos solistas svarsto, jog ši suma gali būti dar didesnė.

„Aš turėjau labai daug planų ir finansiškai mačiau, kad metai į priekį šioji suma tikrai susidarys. Tas dabar ir vyksta. Realiai tai, ką pasakiau, tas ir vyksta, gal net ir daugiau. Realiai iki gruodžio esu plikas su darbais, nes mano visi užsienio projektai, darbai nusibraukė. Tas skaičius mano galvoje, darbuose ir sąrašuose egzistuoja toliau, tai yra tai, ko aš netekau. Sakoma, į priekį neuždirbęs – neskaičiuok, bet vis tiek skaičiuoji, svarstai, kas galėjo būti, nes operos pasaulyje mažai kas keičiasi.

Buvau viską susidėliojęs iki gruodžio mėnesio. Net žinojau datas, kada galiu susirgti. Aš ir tą paskaičiavau, nes taip būna. Labai į tolį numatai visą situaciją. Mano klaida buvo ta, kad pasakiau žiniasklaidoje, kad praradau tarsi dabar turėtus pinigus, o iš tiesų tai buvo nuostoliai, kuriuos patirsiu šiame periode“, – atviravo apie šimtatūkstantinius nuostolius prakalbęs dainininkas.

Prakalbus apie operos pasaulį solistas neslėpė, kad šioje sferoje uždarbis priklauso nuo „operinių taškų“ ir išdavė, kad užsienyje už vieną pasirodymą jis įprastai gauna triskart didesnį atlygį.

„Aišku, viska priklauso nuo teatro. Kai kur važiuoji dėl vaidmens“, – paaiškino jis.

Merūnas neslepia, kad kurį laiką su šeima gyveno iš santaupų. Laidos vedėjas svečio išdrįso paklausti, kiek dabar jo sąskaitoje yra sutaupyta pinigų nenumatytiems atvejams. Dainininkas kurį laiką mėgino juokauti ir išsisukti nuo šio klausimo, tačiau galiausiai atsakė, kad toji suma yra maždaug apie 40 000 eurų.

„Ir vis tiek neramu, – prisipažino jis. – Vaikų mokslai ir visa kita. Aš visada mąstau į tolį. Tiesa, manau, kad apie tai galvoti – normalu.“

„Mes esame gana taupūs, tiesą sakant. Aš labai džiaugiuosi, kad mano Erika yra tokia, ji turi tą gyslelę strateguojant finansus, kad jų netaškyti į kairę ir į dešinę. Mes turime bendrą šeimos biudžetą ir viskas. Aš įsipareigoju neišlaidauti ir ji taip pat, nes tai yra mūsų pinigai. Aš negaliu imti ir nusipirkti „Porsche“, nėra taip. Vis tiek dėliojiesi, galvoji, strateguoji, kas bus. Erika žino geriau, kiek aš uždirbu, – nusijuokė pašnekovas. – Ne, aš žinau tą sumą iki vieno cento, nes tai yra svarbu. Tiesą sakant, kai prasidėjo visi tie koronos reikalai, aš grįžau iš Anglijos ir dariausi testą. Man buvo 40 laipsnių temperatūra. Tikrai persigandau, sakykime, lengvai. Tos dvi dienos laukimo buvo apmąstymuose, svarsčiau, kam esu skolingas, kas man yra skolingi, surašiau visą sąrašą apie pinigus. Reikėjo, nes, neduok Dieve, jei kas nutiktų. Juokas juokais, bet velnias žino. Tiesiog apsidraudžiau, jeigu reikės į ligoninę atsigult, jeigu ant kokių aparatų pajungs. Tuo metu niekas nežinojo, kaip bus, buvo pati pradžia, niekas nežinojo, kas vyksta. Viskas buvo tik bandymų lygyje, buvo skleidžiami gandai, ta nežinia labiausiai ir žudė.“

Erika ir Merūnas Vitulskiai

Trumpam koronavirusą sau įtaręs Merūnas svarstė, kad save veikiausiai dėl svorio ir metų priskirtų prie rizikos grupės.

„37 metai – ne jaunuolis“, – šyptelėjo jis.

Žmona ir vaikai

Laidoje paklausta apie dainininko žmoną Eriką ir nuomonę, kad ji – neva sudėtingo charakterio žmogus, tačiau Merūnas su tuo visiškai nesutiko.

„Ji yra žiauriai jautrus žmogus. Ji labai linksma, teigiama ir labai į viską jautriai reaguojanti. Man pasisekė šioje vietoje. Ji jautriai reaguoja ir į žmonių poelgius, komentarus, straipsnius, formas – į viską. Ji yra lakmuso popierėlis ir man tai joje asmeniškai labai gražu“, – šiltai atsiliepė jis.

Pasiteiravus, kas, jo nuomone, padeda išlaikyti tvirtus santykius, atlikėjas ilgai nesvarstė ir pasidalino savo gyvenimiška patirtimi.

„Aš galvoju, kad šeimoje yra svarbu kalbėti. Tai yra vienas pagrindinių dalykų. Nereikia užsišikti ar išsilakstyti kiekvienas sau. Dėl to mes stengiamės niekada neiti miegoti susipykus, nes ta nuotaika persikelia ir kitam rytui, tuomet ir diena gali būti sugadinta“, – pastebėjo jis.

Prakalbus apie vaikų auklėjimas, Merūnas išdavė šeimoje esantis „blogasis policininkas“.

Bernams reikia to“, – sako du sūnus su žmona auginantis vyras.

Erika ir Merūnas Vitulskiai

Gėdingiausias įvykis, nekaltybė ir kiti nepatogūs klausimai

Laidoje rasta laiko aptarti ir gėdingiausius momentus, nutikusius scenoje. Merūnas neslėpė, kad koncertuojant jis ne kartą buvo pamiršęs dainos žodžius, o iš nepatogios situacijos tuomet išsisukdavo pradėjęs juos kurti savaip. Tiesa, tokios akimirkos tikrai neprilygsta vienai istorijai.

„Esu koncertavęs išgėręs. Bet žiauriai išgėręs. Tiesiog dieną prieš koncertą su tuometine Stonkų šeimyna turėjome ekspromtinį balių, sako, tokie geriausi. Niekada nepamiršiu to, tuomet Erika vairavo, aš jau nebevairavau. Tąkart galvojau už ką, kodėl aš tai padariau. Tai buvo pirmas ir paskutinis toks įvykis mano gyvenime. Tai buvo tragedija, man pešė venas, plėšė galvą, o reikia į sceną lipti. Nežinau nei ką garsistui pasakyti, tiesiog buvo labai bloga. Norėjosi visus pasiųsti ir važiuoti namo, bet buvo pareiga“, – prisiminė jis.

O kada Merūnas prarado nekaltybę?

„Oi, koks klausimas. Labai vėlai praradau nekaltybę. Aš laikiau save tai vienintelei, – nusijuokė jis. – Tai buvo vėlai. Galima sakyti, kad Erika man pirma ir paskutinė. Kažkas panašaus ir buvo. Nežinau, galbūt toks auklėjimas buvo. Čia moterys turbūt turėtų taip laikytis, o ne vyras. Nežinau, kaip turi būti. Turbūt taip, kaip širdis šaukia, o man ji šaukė taip – ir prišaukė.“

Laidos vedėjas netrukus perskaitė ir dar vieną nekuklų klausimą apie masturbaciją, tačiau laidos svečias nesutriko ir ramiai atsakė: „Kai vedžiau tai nebesimasturbuoju.“

Atviras interviu neapsiėjo ir be realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“, kurį Merūnas laimėjo, paminėjimo. Ar tuomet jis sirgo žvaigždžių liga?

„Turbūt, iš šono sakė, kad man buvo kažkas užėję. Savyje to pats nepajutau, gal dėl nuovargio, nežinau. Naujoji, dabartinė muzikos karta tos bangos, turbūt, nėra patyrę. Turiu galvoje populiarumo dydį. Lietuvoje realybės šou žanro tuomet nebuvo buvę.

Mes turėjome daug apsaugos, man yra suplėšę kelnes, kelias striukes. Kultūros namuose per turą koncertuodavome po dukart per dieną, buvo pilnos salės. Ir taip dvejus metus du kartus per dieną koncertuodavome. Buvo kosminis bumas, tikrai nemaniau, kad žmonės taip reaguos į atlikėjus“, – prisiminė dainininkas.

Pasiteiravus, kas, jo nuomone, yra šių dienų perspektyvūs muzikos atlikėjai, Merūnas išskyrė Moniką Mariją. O apie šiuo metu jaunimo tarpe itin populiarius – OG Version, Free Finga ar „Flying Saucer Gang“ – jis tokios nuomonės neturi. Merūnas prisipažino, kad jų kuriama muzika jo nejaudina: „Gal per senas“, – nepabijojo iš savęs pasijuokti operos solistas.

Sudėtinga vaikystė

Laidoje sugrįžta ir į mokyklos laikus. Merūnas neslėpė, kad tai buvo sudėtingas laikotarpis ne tik jam, bet ir jo mamai.

„Buvo toks laikas. Pakeičiau nemažai mokyklų. Pirmiausia dėl to, kad buvau labai nepažangus, labai blogai mokiausi. Kai grįžtu atgal, dabar suprantu, kad darželio nelankymas man buvo žiauriai socialiai didelis minusas. Pirma klasė man buvo tragiška. Jau nuo tada nesupratau, kodėl ir kas čia turi vykti. Buvau vėjo neštas, dar radau bendraminčių, su kuriais mes eidavome į kompiuterinę. Ir viskas.

Penktoje klasėje manyje užsikūrė meno gyslelė. Pakeičiau kitą mokyklą, dar kitą, trečią, ketvirtą... Mama nuleido rankas, nes jai labai daug kainavo energijos su manimi. Aš papuošiau į šeštą vidurinę Šančiuose, jau buvau po gimnazijos, iš kurios mane išmetė. Ten mane su sportbačiu nuo laiptų pačią pirmą dieną nustūmė. Buvau kitoks, su ilgais plaukais, ilgu megztiniu ir charakteriu nelabai geru pasižymėjau, iškart kovot nusiteikęs buvau. Iškart į nosį. Mamai nesakai, o mokykloje – didelis spaudimas.

Muzika man labai padėjo atsiskleisti, į mane net plikagalviai praėjo kitaip žiūrėti. Muzikoje sugebėjau save realizuoti, atiduodavau daug energijos ten, todėl nebebuvo įdomu, kas vyksta per pertraukas, nes veiksmas būdavo pamokose. Prasidėjo romansų konkursai vidurinėje, „Dainų dainelė“. Visa tai padėjo išlipti iš to grūzo, kad niekas nepasikeis, visa tai jau buvo tikrai užknisę“, – neslėpė pašnekovas.

Daugiau apie Merūno asmenybę

Eteryje Merūno pasiteirauta, ar jis kada nors bandė narkotikų, į tai atsakydamas operos solistas atskleidė mažai kam žinomą savo gyvenimo faktą apie savanorystę.

„Esu dirbęs narkolinijoje telefonu, bendravau su panašaus amžiaus žmonėmis. Praėjau kursus, buvau savanoriu. Man yra tekę išbandyti nekoncerogeninių narkotikų. Tai yra narkotikai, nuo kurių sunkiai priprantama. Jie duoda minimalų poveikį tam, kad suprastum, nuo ko žmonės taip svaigsta ir kas čia taip užkabina. Tai buvo įdomi patirtis. Suprantu, kad tikrai įmanoma prie to priprasti“, – pasakojo žinomas vyras.

Merūnas džiaugiasi, kad savanoriaudamas galėjo padėti žmonės, nukreipti juos ieškoti pagalbos, kartais net pasiūlydavo susitikti akis į akį ir išgerti kavos.

Dainininko žmonos požiūris į narkotikus kiek griežtesnis. Anot jos sutuoktinio, verslininkė nė neprisileidžia šios minties.

„Jai tai – tabu tema. Ji net neprisileidžia, nė minties nėra. Sako, kad prie jos šitų dalykų nebus“, – užtikrintai pasakojo E. Vitulskienės vyras.

R. Mackevičius laidoje perskaitė žiūrovo klausimą – jei Merūnas nebūtų dainininku, tai gal būtų statybininku?

„Aš to nebijau ir įtariu, kad prie to grįšiu, nes labai noriu pasistatyti vasarnamį. Įtariu, kad ten reiks nemažai rankos pridėti. Nusipirkau žemės Trakų rajone. Tai – ilgai siekta svajonė. Visada norėjau turėti savo žemės gabaliuką, kuriame galėčiau mokyti vaikus, kaip kalti, medį drožti, pjauti, aiškinti, kas yra žemė.

Merūnas Vitulskis

Apstatymui skirta 10 arų, o bendras plotas – 55 arai. Galvoju, ar apsidirbsiu, ar reikėjo tiek, bet iškrito toks variantas. Dėl to yra visokių idėjų“, – kalbėjo laidos svečias.

Daug dirbantis Merūnas neslėpė, kad atsipalaiduoti jam labai sudėtinga. Atitrūkti nuo įtempto grafiko jam padeda tik laikas su savimi, tiesa, tokių momentų atlikėjo gyvenime yra labai mažai.

„Neatsipalaiduoju, matyt, čia ir yra to sudegimo užuomazga. Aš labai to bijau – sudegti. Esu sugertukas. Į save sugeriu Erikos darbus, nesėkmės ir sėkmes, ir vaikų, ir savo. Manau, reiktų ir sau pasilikti vietos“, – svarstė jis.

Pabaigai – trys dalykai, kuriems Merūnas negali pasakyti „ne“.

„Saldumynams, kas yra labai blogai. Vaikų norams kartais nepavyksta susilaikyti. Jie sugeba taip pažiūrėti ir tokiomis akimis, kad jau nieko negali padaryti. Ir trečias – pagalbos šauksmui. Net jei ant tų žmonių pyksti, o jie paskambina ir prašo pagalbos – negaliu pasakyti „ne“. Esu daug kartų paskolinęs pinigų, daug yra negrąžinę, todėl nebeskolinu. Turiu draugų, kurie jau tą supranta. Nebenoriu skolinti, nes pas mane atsiranda lūkesčiai, o jei tų lūkesčių kas neįvykdo, nusiviliu. Dėl to dabar geriau šiaip padedu, ypatingai, jei tai situacijos, liečiančios vaikus“, – atvirai pasakojo M. Vitulskis.

Visą interviu su operos solistu žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)