Rugsėjo 18- 20 d. (penktadienį – sekmadienį)

Tautų mugė 2020: Mugėje vilniečius ir miesto svečius pasitiks Lietuvoje gyvenantys įvairiausių tautų piliečiai ir tautinių bendrijų nariai, pristatysiantys savas tradicijas, amatus ir kulinarines paslaptis. Jau dvyliktus metus iš eilės organizuojamos mugės renginiai vyks visame Gedimino prospekte, Odminių skvere ir Lukiškių aikštėje. Visa programa čia.

Radvilų rūmų kieme (Vilniaus g. 24, Vilnius) vyks pokalbių ir kūrybos festivalis visai šeimai „1000 J. Radvilos meno kūrinių“. Pokalbių programa čia.

Nacionalinis Kauno dramos teatras: Muškit. Iškęsiu. Neskaudės. Festiavlis „SCENA 10×10“. Spektaklio režisierė publiką kviečia į dvaro arklides primenančią erdvę, kur maišosi kraujas ir sūrus prakaitas bei vyksta arši kova su didele ironijos ir humoro doze. Kančia yra neišvengiama, bet humoro jausmas yra mūsų pasirinkimas. Kuris iš jų mus išgelbės?

Rugsėjo 18 d. (penktadienis)

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras: koncertas „Tarp Lietuvos ir Armėnijos“ skiriamas Armėnijos ir Lietuvos draugystei, operos solistui Gehamui Grigorianui atminti, Armėnijos Nepriklausomybės deklaracijos paskelbimo 30-osioms metinėms paminėti. Bus galima išgirsti sopraną Asmik Grigorian.

Rugsėjo 19 d. (šeštadienis)

Vilniaus universitetas: Nemokama ekskursija Vilniaus universiteto ansamblyje

Rugsėjo 20 d. (sekmadienis)

Menas mylėti. Kūrybinis dviejų Kostų Smoriginų susitikimas: MO muziejuje pradedamas naujas renginių ciklas. Kiekvieną mėnesį vis kita tema, pašnekovai, įkvepiantys susitikimai ir turiningos patirtys! Rugsėjo mėnesio tema – MENAS MYLĖTI.

Rugsėjo 18–20 d. (penktadienį – sekmadienį)

Vilniaus miesto artistinių iniciatyvų festivalis „SALVE“.

Rugsėjo 18 – 19 d. (penktadienį – šeštadienį)

Meninio vyksmo festivalis „Formos 20“, Kėdainių kultūros centre (J. Basanavičiaus g. 4)

Rugsėjo 21 d. (pirmadienis)

Šv. Kotrynos bažnyčia: R. Difartas ir A. Difartė su styginių kvartetu.

Rugsėjo 22 d. (antradienį)

Menų spaustuvė (Šiltadaržio g. 6, Vilnius): Vieno veiksmo pjesė „Kontrabosas“ .

Rugsėjo 23 d. (trečiadienį)

Nemokama dokumentinio filmo „El Padre Medico“ peržiūra Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.Tęsiasi kino peržiūrų ir susitikimų su kino kūrėjais ciklas „Kinas kalba“. Legali kino platforma www.kinofondas.lt šįkart siūlo žiūrėti 2019 m. sukurtą dokumentinį filmą „El Padre Medico“. Susitikimo pradžioje aktorius Mindaugas Papinigis kalbins filmo režisierių Vytautą Puidoką.

Rugsėjo 24 d. (ketvirtadienis)

Su mintimis apie žmogiškąjį ryšį, šilumą ir viltį sugrįžta 17-asis Tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF). Žiūrovų šiemet laukia 5 programos, o jose – 30 filmų.

Tai – ir festivaliuose įvertinti kūriniai, ir mokumentikos pradininko Peterio Watkinso retrospektyva, ir ypatingą patirtį žadanti virtualios realybės (VR) instaliacija.VDFF vyks rugsėjo 24–spalio 11 dienomis „Skalvijos“ kino centre, kino centre „Romuva“ Kaune ir Klaipėdos kino teatre „ArleKinas“.

Svarbi naujiena: dalį programos filmų bus galima pasižiūrėti internetu – „Skalvijos“ virtualioje salėje ir Vdff.lt.

Naujausią festiavlio programą galite rasti čia.

Rugsėjo 25 d. (penktadienis)

Kultūros naktis 2020: Muzika, teatras, dailė, šokis, kinas, kūrybinės dirbtuvės ir dar daugiau – per 100 kultūros renginių jau keturioliktą kartą išsibarsto po Vilniaus miestą!

Artūro Areimos teatras: Premjera „Už geresnį pasaulį“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)