Čekai per 20 minučių sumušė du įvarčius ir iki pertraukos visiškai kontroliavo žaidimą, o Lietuvos ekipa nesugebėdavo su kamuoliu net pereiti vidurio linijos.

„Be jokių klausimų, „Slovan“ nusipelnė pergalės. Aš pasišlykštėjęs pirmu kėliniu, jis buvo blogiausias per tą laiką, kol treniruoju „Riterius“. Atrodo, komanda kažko išsigando, gal netinkamai juos nuteikinėjome, kad taip išėjo į rungtynes. Veikiau jau čekai galėjo įmušti trečią įvartį nei mes – pirmą“, – spaudos konferencijoje piktinosi T. Pikkarainenas.

Tiesą sakant, čekai tai ir padarė – po tolimo Martino Koscelniko smūgio nuo skersinio atšokęs kamuolys nusileido per metrą už „Riterių“ vartų linijos ir tik tuomet išlėkė atgal į aikštę. Tačiau teisėjų brigada iš Norvegijos įvartį pražiopsojo.

Delfi paklaustas, ar vartų linijos technologijos UEFA nederėtų naudoti ir Europos turnyrų atrankose, T. Pikkarainenas traukė pečiais.

„Žinoma, jei tik kažkas už tai sumokės“, – sakė 50-metis suomis.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas iš Čekijos Pavelas Hoftychas buvo pragmatiškas ir arbitrų nesmerkė.

„Vieno įvarčio jie nepamatė, bet užtat pastebėjo dvi pražangas varžovų baudos aikštelėje, už kurias skyrė 11 m baudinius, tad viskas gerai“, – susumavo „Slovan“ treneris.

Galbūt jis kalbėtų kitaip, jei „Riterių“ renesansas antrame kėlinyje būtų trukęs ilgiau nei 15 min.

T. Pikkarainenas nė neiškentęs iki pirmo kėlinio pabaigos pakeitė grybų ant dirbtinės LFF stadiono vejos ieškojusį Lajo Traore. O per pertrauką iš suomio gavusi velnių komanda pakilo į kovą.

„Suprantama, jei žaidėjo veiksmai tenkina trenerį, jis pirmame kėlinyje keičiamas nebūna, – apie L. Traore sakė T. Pikkarainenas. – Bet nenoriu futbolininkų vertinti individualiai, tai buvo kolektyvinė nesėkmė. Reikėjo kažką pakeisti, kažkaip pažadinti komandą. Pozityvu tai, kad antrame kėlinyje atrodėme kur kas geriau, turėjome šansų išlyginti rezultatą. Man nerūpi, kad pabaigoje praleidome dar kelis įvarčius – svarbu tai, kad komanda parodė charakterį, kovotojų dvasią, pademonstravo, kad gali žaisti futbolą.“

„Riterius“ išjudino puikus saugo iš Venesuelos Angelio Lezamos smūgis iš baudos aikštelės prieigų į viršutinį vartų kamputį. Ir vėjo kryptis Vilniuje bent trumpam persimainė.

Tiksliau, daugiau nei 20 km per valandą greičio gūsiais įsismarkavęs vėjas pūtė kaip pūtęs, bet aikštės pusėmis apsikeitė komandos.

„Stiprus vėjas šiame mače lėmė labai daug. Mums pasisekė, kad pirmą rungtynių pusę žaidėme pavėjui. Antroje pusėje tuo pasinaudoti jau bandė varžovai. Vieną įvartį jie įmušė, ir po to 10-15 minučių mums buvo tikrai sudėtingos, prasidėjo atviras futbolas“, – komentavo P. Hoftychas.

Vis dėlto čekus nuramino trečias įvartis, leidęs išvengti didesnių nemalonumų.

O „Riteriams“ beliks kartoti šio mačo pamokas.

„Tikiuosi, žaisime Europoje ir kitais metais, dabar patekti į Europos lygos atranką yra svarbiausias mūsų tikslas. Turime pasirūpinti, kad tokio nusiteikimo kaip šiandienos rungtynių pradžioje daugiau nebebūtų. Dėl antro kėlinio aš ramus, bet dėl pirmojo miegoti negalėsiu“, – apibendrino T. Pikkarainenas.

Primename, kad „Riteriai“ pirmame atrankos etape po pratęsimo 3:2 nugalėjo „Derry City“ ekipą iš Šiaurės Airijos. Tuo metu „Slovan“ varžybas pradėjo iškart nuo antro etapo.

Kitu barjeru čekams Europos lygos kvalifikacijoje taps „Bačka Topola“ (Serbija) ir Bukarešto FCSB (Rumunija) poros nugalėtojai.

Rezultatas

„Riteriai“ 1 – 5 „Slovan“
12' [0 – 1] Kamso Mara (11 m)
20' [0 – 2] Jakubas Hromada
61' [1 – 2] Angelis Lezama
83' [1 – 3] Michaelis Rabušičius
89' [1 – 4] Yusufas Helalis (11 m)
90+3' [1 – 5] Janas Matoušekas

„Riterių“ starto sudėtis: Tadas Simaitis, Deividas Malžinskas, Ričardas Šveikauskas, Dominykas Barauskas, Valdemaras Borovskis; Tomas Dombrauskis, Lajo Traore, Angelis Lezama, Mindaugas Grigaravičius; Donatas Kazlauskas, Gytis Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)