Anot vz.lt, akcijos parduodamos už ne mažesnę nei 174 mln. Eur sumą. Bendrovės akcininkai informuojami, kad visos parduodamos akcijos gali būti įsigyjamos tik vienu paketu, pirmumo teisę turi esami bendrovės akcininkai, už akcijas turės būti apmokėta per du mėnesius, jei nebus susitarta kitaip.

„Carlsberg UK Holdings Limided“ informuoja pageidavimų laukiantis iki rugsėjo 28 d.

„Švyturys-Utenos alus“ Korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys Delfi atsiųstame komentare nurodė, kad visa tai – privaloma procedūra perkeliant akcijas iš vienos kontroliuojančios bendrovės į kitą, veiklai įtakos nebus.

„Carlsberg Group“ yra numačiusi perkelti „UAB „Švyturys-Utenos alus“ akcijas į kitą savo grupės kontroliuojančią bendrovę. Pagal Lietuvos įstatymus, pirmenybę įsigyti akcijas turi esami akcininkai, todėl „Carlsberg UK Holdings Limited“ yra paskelbusi privalomą pasiūlymą visiems „Švyturo-Utenos alus“ įmonės akcininkams dėl akcijų įsigijimo.

Šis pasiūlymas nereiškia, kad įmonė yra parduodama ar jai ieškoma pirkėjo. Tai privaloma procedūra perkeliant akcijas iš vienos kontroliuojančios bendrovės į kitą. Mūsų įmonės veiklai tai neturės jokios įtakos“, – komentuoja D. Smailys.

„Carlsberg“ Klaipėdos alaus darykla „Švyturys“ priklauso nuo 1999 m. 2001 m. „Švyturys“ ir „Utenos alus“ susijungė į UAB „Švyturys–Utenos alus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)