Susijęs su Radviliškio policija

8 vakar registruoti koronaviruso atvejai Kauno apskrityje siejami su židiniu Raseinių policijoje. Vienas iš asmenų yra įstaigos darbuotojas, kiti vadinamieji antriniai ar tretiniai kontaktai, iš kurių 3 yra vienos šeimos nariai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 26 koronaviruso atvejai.

Vienas iš asmenų, kuriam liga patvirtinta vakar, yra Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokinys. NVSC sprendimu izoliuoti 17 bendraklasių. 5 klasių mokiniai, mokyklos administracijos sprendimu, iki rugsėjo 23 d. mokysis nuotoliniu būdu.

Susiję su Šiaulių siuvimo įmone

4 COVID–19 atvejai siejami su Šiauliuose veikiančia siuvimo įmone. Šiuo metu registruoti 44 su šiuo židiniu susiję atvejai.

Vienas iš asmenų, kuriam liga patvirtinta vakar, yra Šiaulių universitetinės gimnazijos mokinys. Asmuo paskutinį kartą mokykloje buvo rugsėjo 4 d., todėl sąlytį turėjusių asmenų mokykloje nenustatyta, ugdymo procesas vyksta įprastai.

Šeimos šventė Vilniuje

3 vakarykštę parą Vilniuje registruoti atvejai siejami su šeimos švente. Vertinama, kad iš viso su židiniu siejami 8 atvejai.

Vienas iš asmenų, kuriam liga patvirtinta vakar, yra Vilniaus Simono Konarskio gimnazijos mokinys, tačiau nuo rugsėjo 7 d. mokėsi nuotoliniu būdu, todėl sąlytį turėjusių asmenų mokykloje nenustatyta, ugdymo procesas vyksta įprastai.

Susirgo mokytojas

Taip pat 3 koronaviruso atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje siejami su Vilniaus Gabijos progimnazija. Vienas iš šių asmenų yra mokytojas, kiti – susirgusių vaikų šeimos nariai.

Su protrūkiu šiuo metu siejama 15 COVID–19 atvejų. NVSC turimais duomenimis, pradinių klasių mokiniai mokosi kasdieniu mokymo proceso organizavimo būdu, 5–8 klasės – nuotoliniu būdu.

Nesusiję su židiniais

10 asmenų, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmeniu, kuriam patvirtintas koronavirusas, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.
Atkreiptinas dėmesys, kad vienas iš šių asmenų yra Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazijos mokytojas. Mokykloje nustatyti 5 asmenys, turėję didelės rizikos sąlytį.

NVSC turimais duomenimis, viena klasė izoliuota, ugdymo procesas organizuojamas nuotoliniu būdu.

Delfi primena, kad didžiausias naujų susirgimų rekordas buvo pasiektas balandžio 18 dieną, tada buvo užfiksuota 90 naujų atvejų.