Kaip rodo vienas neseniai atliktas tyrimas, net pusė vienišaujančių amerikiečių šiuo metu nekelia sau užduoties susirasti ilgalaikį partnerį. Net paprasčiausi pasimatymai juos šiuo metu kur kas mažiau vilioja.

Kai nemaža dalis žmonių iškrenta iš rinkos, tenka patirti ir teigiamų, ir neigiamų pasekmių. Viena vertus, programėlių naudotojams randasi daugiau vilties, kad, sumažėjus konkurentų, bandymus užmegzti pažintis lydės sėkmė. Kita vertus, kaip tik todėl, kad kontingentas susitraukė, pažinčių programėlių ekosistema tapo labiau konkurencinga, rašoma portale „Men‘s Health“.

Vienas iš tenkančių iššūkių – sudaryti kuo geresnį pirmąjį įspūdį. Deja, vienintelė priemonė, leidžianti tai padaryti, – meistriškai sukurptas, intriguojantis kreipimasis, t. y. pats pirmas moteriai parašytas sakinys. Jis turi būti toks, kad sukeltų galimos pašnekovės susidomėjimą. Taip paprastai įvyksta tik tada, jeigu pirmoji pasiųsta žinutė gerokai skiriasi nuo tūkstančių kitų – šypsniukų, plazdančių širdučių ir kieto, lakoniško žargono, salvėmis atakuojančių moterų „Tinder“ profilius.

„Pirmasis sakinys turėtų atskleisti, kad skyrėte laiko moters profilio peržiūrai, – sako seksologė Jess O‘Reilly. – Turite duoti suprasti, kad nesate iš tų, kurie užsiima nieko nesakančios frazės „Labas, atrodai miela, gal pasišnekučiuojam?“ kopijavimu. Pavyzdžiui, jei moteris yra nurodžiusi, kad dievina iškylas, be to, jos profilyje – keli nuo kalnų viršūnių atsiveriantys vaizdai, galima pasidomėti šia konkrečia aistra. Tarkim, tokia įžanga kaip „Sveika! Nuotraukos vertos dėmesio. Ar nufotografuotas Ugnies slėnis? Tenai nuvykti – mano svajonė. Šiaip ar taip, jeigu kils noras šiandien pasišnekučiuoti, nedvejodama duok apie tai žinoti.“ atrodo gana tinkama. Paskutinis sakinys nuskamba tarsi prašymas sutikti. Jame nėra pretenzijų į kito žmogaus laiką. Tai tik pasiūlymas pasikalbėti, jei moteris tam nusiteikusi. Moters, kuri atrašo, kad yra užsiėmusi, derėtų paklausti, ar nori tęsti pašnekesį, o paaiškėjus, kad tokio noro moteris neturi, palikti ją ramybėje.“

Gigi Engle, sertifikuota seksologė, knygos „All The F*cking Mistakes“ autorė, įsitikinusi, kad yra du būdai, kaip ką nors sudominti: būti akivaizdžiai paikam arba akivaizdžiai supratingam. Lygiai kaip J. O‘Reilly, ji rekomenduoja būtinai pastudijuoti sudominusios moters profilį, nes jis tikrai gali suteikti įžvalgų, padėsiančių suregzti patrauklų pasisveikinimą. Pasak G. Engle, originali, dėmesį patraukianti žinutė praverčia ir tada, jei ypač rimtos pažinties anaiptol nesitikima, o norima vien lengvo flirto.

„Jei esate iš tų, kurie karštligiškai ieško pažinčių, todėl žinutes siuntinėja tūkstančiais, turėkite omeny, kad dėmesį dažniausiai patraukia ir susidomėjimą sukelia kokie nors išties neįprasti klausimai. Puiku ir tai, kad būtent tokie klausimai akimirksniu atsijoja tuos, kurie nėra įžvalgūs, sumanūs ir neturi nė kruopelytės humoro jausmo, – aiškina G. Engle. – Tiktų kad ir tokia užklausa: „Jei tektų įvardyti mėgstamiausias uogas, kokios uogos tai būtų?“ arba „Koks yra vienas iš slaptųjų tavo pomėgių? Kuo užsiimi, kai lieki visiškai viena? Pirmas galiu prisipažinti aš: peržiūrinėju paikas situacijų komedijas ir mielų šuniukų nuotraukas. O ką darai tu?“

Tokie tad būtų profesionalų patarimai: leiskite suprasti, kad susidomėjote moters „Tinder“ profiliu ir trokštate pasiaiškinti tam tikras detales, tik jokiu būdu nepasirodykite įkyrus, arba atvirkščiai – atsipalaiduokite ir pasiųskite šmaikštų klausimėlį, kuriame nebūtų galima įžvelgti jokios seksualinės potekstės.

Vis dar stokojate įkvėpimo? Kelios leidinio „Men‘s Health“ kalbintos moterys sutiko atskleisti, kokios per pažinčių programėlę gautos įžanginės žinutės kaipmat patraukė jų dėmesį. Aišku, netruksite suprasti, kiek daug reikšmės turi kontekstas. Bet kita vertus – niekada negali žinoti, todėl gal kuris nors iš toliau perpasakotų epizodų pasitarnaus kaip vertingas patarimas?

Asociatyvi nuotr.

„Labiausiai vykusi pirmoji žinutė, kurią esu gavusi, buvo štai kokia: „Pradėti man nesiseka, todėl nusprendžiau sulaužyti „Tinder“ taisykles ir leisti pirmą žingsnį žengti tau. Ar sutinki?“ (Ann, 29 m.)

„Kartą vienas vaikinas mane užkalbino klausimu: „Banali „kabinimo“ frazė, paveiksliukas ar kvietimas susitikti?“ Buvo visiškai aišku, kad teiraujasi, kokia pirmoji žinutė mane labiausiai sudomintų. Atsakiau: „Visi variantai.“ Ir gavau viską: banalią frazę, paveiksliuką ir klausimą, ar nesutikčiau kitą penktadienį kartu nueiti į barą. Man iš tiesų patiko, kad jis pakluso – atsiuntė visus tris variantus. Bet ne vien tai. Likau sužavėta, kad pasiteiravo, kaip pradėti pokalbį. Gavau įrodymą, kad suformuluoti pirmuosius sakinius nėra lengva nei merginoms, nei vaikinams.“ (Hayley, 29 m.)

„Aš mėgstu, kai vyrai užduoda du klausimus. Tik ne bet kokius. Iš klausimų turi būti aišku, kad jie atsivertė mano profilį, peržiūrėjo mano nuotraukas ir susidomėjo tuo, ką esu parašiusi. Gauti du klausimus man priimtina todėl, kad tuo atveju, jei į vieną atsakyti nenorėčiau, galėčiau atsakyti į kitą.“ (Brooke, 30 m.)

„Kai studijavau koledže ir naudojausi programėle „Tinder“, savo profilyje buvau užsiminusi, kad mano specialybė – filosofija. Vienas sumanus vaikinas sugebėjo suregzti kalambūrą, kuriame persipynė Platono, Kanto, Descartes‘o ir Spinozos tezės, ir tai padarė pasiųsdamas pačią pirmąją žinutę. Jo pastangos, man regis, vertos pagarbos.“ (Rose, 24 m.)

„Man ypač svarbu žinoti, kad mano profilį atsivertusį vaikiną labiau sudomino biografija, o ne nuotraukos. Taip, į internetą visi keliame tokias nuotraukas, kuriose atrodome gražiausiai, bet puoselėjame viltį, kad su mumis bus norima ir pasikalbėti. Susikurti tokį profilį, kuris kuo tiksliau atspindėtų, koks esi žmogus, nėra lengva, be to, pernelyg atviraujant kyla rizika atsidurti nejaukioje padėtyje, todėl bent nuo gyvūnų augintinių vardų minėjimo derėtų susilaikyti.“ (Lauren, 28 m.)

„Pirmoji žinutė, kuria apsidžiaugčiau, turėtų būti komplimentas. Tai neturi būti seksualinė užuomina, bet sakinys, parodantis, kad aš kuriuo nors atžvilgiu pasirodžiau žavinga. Galima komentuoti mano nuotraukas ar išvaizdą, bet tik ne žeminant, ne duodant suprasti, kad būtų neprošal pamatyti mane nuogą.“ (Sally, 32 m.)

„Vienas vaikinas apie pirmąjį mūsų pasimatymą sugebėjo papasakoti naudodamas vien jaustukų piktogramas. Viena vertus, taip jis parodė, kad turi marias laisvo laiko. Kita vertus, man buvo smagu. Taip pat supratau, kad jis kūrybingas ir turi humoro jausmą.“ (Gabby, 30 m.)

„Man patinka, kai viskas vyksta ne tik lengvai, bet ir pragmatiškai. Kas nors, prieš pavaišindamas mane pica, tikrai galėtų paklausti ar mėgstu Havajų ar „Pepperoni“.“ (Susan, 31 m.)

„Sėdėti prie „Tinder“ neretai – velniškai sunkus užsiėmimas. Patikėkite, man neįdomūs jūsų šūkčiojimai „Labas“. Man įdomu, ar perskaitėte, ką parašiau apie save, ir ar este nusiteikę dar išsamiau manimi pasidomėti. Jei taip, tikrai išskirsiu jus iš minios. Mes, merginos, gauname šimtus banaliausių frazių iš nykiausių personažų. Jei manote, kad mus užkariauti – juokų darbas, žinokite, kad pademonstruoti dėmesį nėra taip paprasta. Jei kuri nors merginos nuotrauka – iš kelionės, tikrai galėtumėte paminėti, kad ta kelionė, jūsų galva, buvo nuostabi, taip pat paklausti, ar ji dažnai keliauja.“ (Jasmine, 29 m.)

„Aš nusiteikusi atsakyti tik tiems vaikinams, kurių ketinimai nuoširdūs, o ne apsimestiniai. Tarp šių dviejų dalykų yra didžiulis skirtumas. Man patinka tie, kurie nesibodi kalbėti apie save ir neslepia savo ketinimų. Jei duosite suprasti, kad atviri pokalbiai jūsų negąsdina, įrodysite, kad esate ne ciniškas storžievis, toks žmogus, kurį verta pažinti. Tiktai atminkite: kalbėti reikia tiesą – melas netrunka išaiškėti.“ (Gabby, 27 m.)

„Vienas vaikinas pirmąja žinute parašė štai ką: „Ar laikytumei mane romantiku, jei per pirmąjį mudviejų pasimatymą užsidėčiau tokios kaip tavo plaukai spalvos turbaną?“ Man tai atrodė ypač miela. Mano plaukai, beje, ryškiai žali.“ (Lo, 25 m.)

„Jis parašė: „Tavo šypsena yra iš tų, kurios priverčia mane nusišypsoti. Dėkui už tai, kad praskaidrinai dieną.“ (Charolette, 33 m.)

„Mane patraukęs vaikinas iš karto atspėjo, kokiam tatuiruočių meistrui priklauso mano ranką puošiančios tatuiruotės autorystė. Buvau išties maloniai šokiruota.“ (Alyson, 24 m.)

„Vaikinas, su kuriuo šiuo metu susitikinėju, nieko ypatingo pirmąja žinute, tiesą sakant, nepasakė. Tiesiog paklausė, ką šiuo metu skaitau. Savo biografijoje nurodžiau, kad esu pamišusi dėl knygų. Taip jau nutiko, kad tuo metu baiginėjau knygą, kurią jis buvo neseniai perskaitęs. Pašnekesys užsimezgė savaime.“ (Emma, 28 m.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)