„Ruošiamės paleisti pirmąją mūsų branduolinę jėgainę. Visus kviečiu, manau, kad lapkričio 7-ąją, mums labai svarbią dieną. Galėsime ten apsilankyti ir suvokti, kad štai – mūsų jėgainėje gaminama elektra“, – pareiškė A. Lukašenka.

Kaip rašo tut.by, pirmąjį energijos bloką aktyvuoti planuota dar 2016 metais. Vėliau terminas pratęstas iki 2018 metų lapkričio. Po incidento su pirmojo energijos bloko reaktoriaus korpusu paleidimas nukeltas į 2019 metus, o tada į 2020 metus. Antrąjį energijos bloką planuojama pradėti eksploatuoti 2021 metais. Gegužės 6-ąją į Astravo jėgainę atvyko pirmajam energijos blokui skirtas branduolinis kuras, o rugpjūčio 7 dieną prasidėjo jo krovos darbai.

Pirmąją Baltarusijoje branduolinę jėgainę netoli Lietuvos valstybinės sienos stato Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“, projektas finansuojamas Rusijos valstybine paskola. Jėgainė turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1 200 megavatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)