Kaip rašoma pranešime, su susirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia „Maximos“ darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys.

Prekybos tinklo atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau Ariogaloje, Taurupio g. 15А esančios „Maxima“ parduotuvės darbuotojai jaustų COVID-19 būdingus simptomus.

„Apgailestaujame, kad koronavirusas buvo nustatytas mūsų darbuotojai. Ji šiuo metu yra namuose, saviizoliacijoje. Artimų kontaktų su kitais kolegomis nenustatyta. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, kuris dabar atlieka epidemiologinį tyrimą, ir esant poreikiui imsimės papildomų rekomenduojamų veiksmų“, – tvirtino prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Darbuotoja, kuriai nustatytas COVID-19, paskutinįsyk darbe buvo sekmadienį, rugsėjo 13 dieną.

Parduotuvės patalpos, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtusi darbuotoja, yra išvalytos ir dezinfekuotos. Imantis papildomų saugumo priemonių Ariogaloje veikiančioje „Maxima X“ parduotuvėje bus papildomai atliktas generalinis patalpų dezinfekavimas, todėl, pasak E. Dapkienės, šios „Maxima“ parduotuvės darbuotojai ir pirkėjai gali jaustis saugiai ir toliau lankytis šioje parduotuvėje.

„Šalyje vėl daugėjant COVID-19 susirgimo atvejų, suprantame, kad koronavirusas gali paliesti kiekvieną. Šiuo metu „Maxima“ darbuotojų saugumas yra pagrindinis prioritetas, kuriam skiriame didžiulį dėmesį. Mūsų darbuotojai yra papildomai apdrausti nuo koronaviruso ir, žinoma, aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose“, – pabrėžė E. Dapkienė.

Ji primena, kad nuo vasario pabaigos „Maximos“ prekybos tinkle laikomasi griežtesnių higienos reikalavimų: dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai dezinfekuojami, įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Klientai prie įėjimų gali dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, parduotuvėje saugų atstumą prie kasų ir prekystalių žymi specialios linijos.

„Savo klientus kviečiame būti sąmoningiems – parduotuvėse nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo“– sako E. Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 yra diagnozuotas 17 „Maximos“ darbuotojų, iš kurių 16 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus.

Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 580 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 1 darbuotojo testo atsakymo dar laukiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)