„Nuoširdžiai apgailestaujame, kad kandidatei M. Ošmianskienei filmuojant kandidatų diskusijas teko patirti nepatogumų. VRK prašymu viešoji įstaiga „Pilietinė medija“, kuri organizuoja minėtas kandidatų diskusijų laidas, sutiko įrengti specialią konstrukciją, kad negalią turintys kandidatai patogiai patektų į patalpas, ir debatai būtų perfilmuoti“, – pranešime cituojama VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Antradienį vyko Žirmūnų vienmandatės apygardos debatai, tačiau dalyvauti juose atvykusi M. Ošmianskienė negalėjo patekti į patalpas, nes pastatas nėra pritaikytas neįgaliesiems su vežimėliais.

„Per ilgai žmonės su negalia buvo nematomi. Tarsi jų nėra gatvėse, parkuose, viešajame gyvenime, politikoje ir net rinkiminiuose debatuose. Tikiuosi, kad iš šios istorijos mes visi pasimokysime, kad mūsų valstybės įstaigos, erdvės, paslaugos, o pagaliau ir mes patys būtume atviri žmonėms su negalia, nes tai mūsų dalis ir ji nusipelno lygių galimybių su visais“, – situaciją Laisvės partijos pranešime komentuoja jos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.