Anot jo, dėl to, kaip patikslinti panaudos sutartį, sprendžia kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko sudaryta darbo grupė, ji į posėdį rinksis ketvirtadienį,

„Tai yra pono Karbauskio nuomonė, laimei, jis vienas Lietuvoje dar negali visko nuspręsti. Kalbamės su Kultūros ministerija ir Nacionaline žemės tarnyba, kartu sprendžiame, kaip geriau patikslinti Lukiškių aikštės panaudos sutartį, bet apie nutraukimą iš šių institucijų aš negirdėjau, tik iš pono Karbauskio“, – BNS teigė V. Mitalas.

Jis priminė R. Karbauskio aštrius pasisakymus birželio pabaigoje, kai Seimo Kultūros komiteto pirmininkas„grasino uždaryti“ savivaldybės keliems mėnesiams aikštėje įrengtą dirbtinį paplūdimį.

„Laimei, tai tebuvo jo ambicijos, kurios, kaip žinome, taip ir liko neįgyvendintos, ir vilniečiai gyva Lukiškių aikšte ir paplūdimio instaliacija galėjo džiaugtis kaip ir buvo suplanuota – iki vasaros pabaigos”, – tvirtino V. Mitalas.

Kaip vėliau feisbuke teigė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, aikštės miestuose „tūkstantmečiais yra miestiečių susibūrimo vieta“.

„Kai Seimas priėmė įstatymą apie vieną iš Vilniaus miesto aikščių, dabar daugybė žmonių iš įvairių institucijų kantriai dirba. Dirba galvodami, kaip protingai pritaikyti neprotingą įstatymą. Valstiečių lyderis gi lyg niekur nieko pareiškia, kad miestas „nieko negalės daryti šioje aikštėje“. Ar suvokiame apie ką tai – „miestas nieko negalės daryti aikštėje“? Apie tai, kas ten bus, o ko nebus, nori spręsti Naisių kolūkio paveldėtojas“, – rašė sostinės meras.

„Labai džiaugiuosi, kad spalio 11 dieną rinkimai. Kartu su visais laisvais Lietuvos žmonėmis tikiuosi, kad Seime bus mažiau piktų, kompleksuotų, neišsilavinusių ant sovietinių privilegijų išaugintų veikėjų, kurie visą Lietuvą paverčia įkaitais tik dėl to, kad svajoja būti dideliais vadukais. Gana!“ – pridūrė jis.

R. Karbauskis trečiadienį Žinių radijui užsiminė, kad Vyriausybės sudaryta darbo grupė siūlys nutraukti panaudos sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe dėl Lukiškių aikštės valdymo ir perduoti jį Lietuvos genocido ir gyventojų rezistencijos tyrimo centrui.

Diskusijos dėl Lukiškių aikštės tvarkymo ir memorialo statybos vyksta nuo nepriklausomybės pradžios ir paaštrėjo šią vasarą Vilniaus savivaldybei nusprendus įrengti čia paplūdimį. Pasak kritikų, dėl idėjos nesitarta su visuomene ir kitais politikais, be to, tai netinka vietai, skirtai šalies rezistencinėms kovoms atminti.