R. Mackevičius neslepia – socialiniuose tinkluose paskelbus, kad laidoje svečiuosis šis politikas ir pakvietus siųsti jam dominančius klausimus, A. Veryga pasirodė gerokai populiaresnis net už dainininkę Natalliją Bunkę. Žiūrovai uždavinėjo klausimus apie politiko šeimą, pomėgius, alkoholio vartojimą bei kitas sritis, apie kurias prieš tai nedrįsdavo paklausti joks žurnalistas.

Visą laidą „Nepatogūs klausimai“ galite pamatyti straipsnio viršuje.

Pokalbis su politiku prasidėjo nuo klausimų apie jo paties bei alkoholio santykį. Ar vyras mėgsta linksmintis ir ar buvo atvejų, kai padauginęs svaigalų nepamena, kaip grįžo namo?

„Dabar po barus nevaikštau, nėra kada. Kaip baigi darbus, jau nelabai traukia į barą. Bet esam mes čia tokių išdaigų iškrėtę, ir į naktinį klubą nuėję. Ar anksčiau eidavau į pasilinksminimo vietas? Nebuvau kažkoks vakarėlių liūtas, bet studijų metais aišku, kad eidavom“, - sako su alkoholizmu mūsų šalyje įnirtingai kovojantis Veryga.

Paklaustas, ar yra buvę, kad neprisimintų, kaip grįžo namo, šis sako, kad tokių atvejų jo gyvenime nebuvo.

O kaip ir kada dabartinis politikas susipažino su savo būsima žmona?

„Mano žmona labai nemėgsta, jeigu aš kažką apie ją pasakoju, ji vengia viešumos. Bet mes susipažinome būdami studentais Palangoje. Medikai dažnai susipažįsta su medikais, tai paprastai, per draugus. Dabar kartu jau esam 20 metų. Buvom išvažiavę ta proga prie jūros su vaikais, bet kažkaip ypatingai nešventėm“, - pasakojo A. Veryga.

Toliau sekė žiūrovo klausimas apie tai, ar politikas pagalvojo, kaip jaučiasi jo atžalos, kai tėvas yra toks garsus.

„Pagalvoju, žinoma. Tačiau tas pagalvojimas toks nieko nesakantis. Manau nėra labai lengva mano vaikams, nors jie per tą laiką mokyklos nekeitė. Mane ir vaikus pažinojo žmonės dar prieš ateinant į politiką. Bendruomenei nebuvo kažkoks didelis siurprizas. Bet ir vaikai mato visą viešąją erdvę, tai tikrai jiems nelengva. Nežinau, ar jie skaito komentarus, bet sūnus vis atsiųsdavo muziką, memus apie mane sukurtus. Net galvojom ministerijoj parodą padaryti, bet koronavirusas viską sugriovė. Žvelgiam į tai su humoru, niekas gi dėl to nepyksta“, - tikina A. Veryga.

O kaip pašnekovas mano, ar yra jis autoritetas savo vaikams?


„Čia vaikų reikėtų klausti, bet problemų, kad mes nesusikalbėtumėm, nebuvo. Man su ryšiu su vaikais yra problemų, nes retai namie būnu, mažai juos tematau. Ir nelabai yra kaip tai kompensuoti. Nebent stengiamės išvažiuoti visi kartu kažkur pabūti, bet visiškai nekompensuosi tokių dalykų“, - sako garsus vyras.

Ar politikas norėtų kažką savyje pakeisti? A. Veryga tikina, jog nelabai apie tai galvoja, nes neįmanoma tokių dalykų padaryti. Anot jo, galima pakeisti fizines savybes, tad norėtų daugiau laiko skirti sau ir sportui. Labiau už pokyčius jis sako norintis dar daug ką išbandyti.

„Turiu svajonę išlaikyti A kategorijos vairavimo egzaminus, kad galėčiau vairuoti motociklą, norėčiau baigti šeimos gydytojo rezidentūros studijas ir kokiame nedideliame miestelyje padirbėti šeimos gydytoju. Vieni galbūt ateitų pasitarti dėl problemų, kiti kaip tik neitų, nes yra tokių, kurie galvoja, kad aš išprotėjęs. Mes labai dažnai apie žmones sprendžiam paviršutiniškai, susidarome įspūdį net nebendravę – iš vaizdo, iš intonacijos... Esu pastebėjęs, kad kai su kažkuo gyvai pabendraujam, neretai žmonės tą nuomonę apie mane pakeičia. Bet nieko nepadarysi, politiko tokia dalia, nelabai myli tauta politikų. Todėl aš ir nenorėjau į politiką“, - sako A. Veryga.

Pašnekovo teigimu, Sveikatos ministro postas nebuvo jo svajonių darbas, nes jis sunkus, taip pat teko atsisakyti daugelio dalykų, kurie anksčiau kėlė malonumą.

„Daug ką teko tiesiog išmesti iš savo gyvenimo. Pavyzdžiui užsiėmimus, kurie anksčiau patiko – nebegaliu toliau dirbti su studentais, nes pas mus tokia teisinė sistema“, - sako laidos svečias.

Toliau R. Mackevičius uždavė žiūrovės klausimą apie pirmą dabar jau garsaus vyro bučinį su mergina. Kada tai nutiko?

„Neatsimenu, kiek man tų metų galėjo būti. Mokykloj kažkada. Detales palikim paslaptyje“, - šypsosi politikas“, - sakė A. Veryga. Jis nesutiko atsakyti ir į kitą vedėjo klausimą apie tai, kada prarado nekaltybę. Tepasakė tik tiek, kad tai nutiko palyginti vėlai, tuomet jau buvo pilnametis.

O kada pirmąkart paragavo alkoholio?

„Irgi tai buvo mokykloje, buvau gal koks 16-metis. Ten buvo tokia keista istorija, mes su klase per Užgavėnes susirinkom ir net ne patys nusipirkom gėrimų, jų mums parūpino suaugusieji. Bet nieko labai baisaus nenutiko tuomet“, - prisimena A. Veryga.

Pasisukus klausimams apie jo, kaip politiko sprendimus dėl apsauginių kaukių privalomo dėvėjimo, A. Veryga teigė, kad tai tik dėl visuomenės gerovės. O kaip dėl internete kone memu tapusio politiko interviu, kai šis dar pandemijos pradžioje pareiškė, jog kaukės nuo COVID-19 neapsaugo?

„Tuo metu buvo toks žinojimas. Žinau tą klipuką, kuriuo dabar visi internete dalijasi. Tada ir ekspertų komentarai tokie buvo. Pasaulinė sveikatos organizacija irgi nerekomendavo kaukių dėvėti. Dabar tos žinios yra pasikeitę, atsiranda kitokių įrodymų. Būtų kvaila užsispirti žinant, kad pasikeitė žinojimas, atsirado naujų faktų. Gyvenimas vietoj nestovi. Tuo metu buvo taip, o šiuo metu yra kitos žinios, jas mes ir komunikuojam. Būna visokių dalykų, kartais tenka atsiprašyti. Juk mes visi žmonės“, - teisinosi A. Veryga.

Jis teigė, kad greičiausiai kaukių dėvėjimas nebebus privalomas, kaip ir saviizoliacija, kai bus išrasta vakcina nuo COVID-19. Anot ministro, pasiskiepysim ir nebeplis virsusas.

Pandemijos metu pasirodžius įtarimų, jog spekuliuojama mirusių nuo koronaviruso skaičiais, prašoma, jog artimieji atsiimant kūną pasirašytų sutikimą dėl būtent tokios diagnozės. Koks to tikslas – didesnė panika ar kad skaičiai apvalesni būtų?

„Yra dabar žmonių, kurie pasakoja, kad iš Geitsų fondo aš gavau 670 tūkst. dolerių. Tai iki šiol ieškau, kur aš juos gavau. Žmonės sąmokslo teorijas kūrė, kuria ir kurs. Daug visko buvo. Aišku, dūmų nebūna be ugnies, gal kažkas kažkur buvo atsitikę, bet norėčiau tikėti, kad žmonės išsigalvoja. Oficialių tokių skundų niekada nesame gavę. Supraskime ir su tuo, kad žmonėms mirusį nuo COVID-19 giminaitį keliami griežtesni reikalavimai. Tai sunku patikėti, kad dėl tokių sumų, kaip kai kurie įvardina, kažkas „pasirašytų“ ant tokių aferų“, - sako ministras.

Žiūrovo paklaustas, kodėl klastojama statistika apie koronaviruso atvejus ir kiek jau už tai gavo pats Veryga, šis teigė, jog skaičiai nėra klastojami ir kad reikėtų kalbėti konkrečiais faktais. Apie jokius pinigus jis taip pat sakė nieko nežinantis. Tuomet laidos pašnekovas sulaukė itin sukto klausimo: ką pasirinktų – susirgti koronavirusu ar nusigerti iki žemės graibymo?

A. Veryga nusišypsojęs sakė, kad pasirinktų antrąjį variantą. Nes rizika mažesnė, lengviau nuspėjamos pasėkmės.

„Paskutinį kartą vartojau alkoholį prieš maždaug 14 metų ir tikrai dabar jau neatsiminsiu, kodėl tai tapo paskutiniu kartu. Gal su draugais pirtyje kur buvome. Tai buvo labai sąmoningas sprendimas, ne kokios lažybos. Vaikai buvo maži, jie manęs girto nėra matę, na, bent jau tikrai neatsimena. Mano noras buvo pabandyti, kaip visa tai atrodo, nes dažnai tragiškai nupaišomas gyvenimas negėrus. Taip pat norėjau praktiniu pavyzdžiu parodyti savo vaikams, be moralizavimų, kad tai galimas pasirinkimas. Net neturint priklausomybės. Jie padarys savo pasirinkimus, bet bent jau bus matę, kad tai įmanoma. Tas pats ir su rūkymu. Pirmas mano parūkymas buvo pradinėse klasėse, už kaimyno garažo. Kaimynai papasakojo tėvams, man labai nepatiko tai, ką išgirdau vėliau. Po to rūkiau studijų metais, nelabai rimtai, buvo kvailas įsivaizdavimas, kad tai gali būti kažkoks pasiilsėjimas. Bet kai pradėjau domėtis šitais dalykais, viskas greit baigėsi, matyt, neišsivystė priklausomybė“, - atviravo A. Veryga.

Politikas neslėpė, kad yra buvę atvejų, kai „prisiliuobė iki žemės graibymo“. Tai vyko paauglystėje, studijų metais. Yra ir vėmęs padauginus alkoholio, tačiau dabar tuo tikrai nesididžiuoja.

Ministras taip pat sakė, kad tikrai neliūdėtų, jei po rinkimų nepatektų į Seimą, nors jo, kaip ministro, alga „ant popieriaus“ šiuo metu siekia 4 tūkst. eurų. Tačiau anksčiau jis uždirbdavo ir daugiau, nes galėdavo dirbti daugiau darbų.

„Algos tikrai nebus gaila nė per kur. Nebuvo tų turtų,bet buvo šiek tiek paprasčiau“, - šypsosi A. Veryga.

Visą laidą „Nepatogūs klausimai“, kurioje garsusis pašnekovas išsipasakojo apie momentus, kuomet paverkia, vienintelį argumentą, dėl ko ėjo į politiką, medikų (ne)darbą pandemijos metu bei daug abejonių sulaukusius ministro sprendimus, galite peržiūrėti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)