Ilgametė politikė partijos kolegoms sakė, kad Tėvynės sąjunga niekada neturėjo prabangos žadėti neįmanomų dalykų.

„Žmonės mato mūsų partijos pastangas ir darbus, klaidas ir pergales. Žmonės mato, kad partijai teko nelengvi iššūkiai, atsakomybės ėmėmės sudėtingiausiais laikotarpiais. (...) Mes neturėjome prabangos pūsti gerovės ir aukso kalnų pažadų į akis. Į visas valdančiąsias koalicijas einame tik vedini atsakomybės“, – kalbėjo parlamentarė.

Politikė stebėjosi, kad kai kuriuose ratuose vis dar populiaru tiesiog kritikuoti šią partiją – tai naudojama populiarumui pasiekti.

„Mūsų atsakomybė buvo ir iššūkis ir kartu varomoji jėga. Taip, tai daug ką erzina. Jokia paslaptis, kad kai kurioje politinėje aplinkoje ir šiandien „stumti“ ant konservatorių yra gero tono ženklas ir tiesus kelias į palaikymą“, – partijos nariams sakė I. Degutienė.

Ji teigė, kad kai kuriuos erzina vien pavardės Landsbergis ar Kubilius.

„Mes jaučiame moralinį, o per rinkimus – ir politinį palaikymą. Tai yra tikrojo solidarumo ženklas be apsimestinio palankumo, melo. Teisingi, sąžiningi, dori valstybės patriotai, ta mūsų vertybė. Branginkime šią dovaną“, – savo kalbą užbaigė Tėvynės sąjungos atstovė.

Atsisveikinimas su Seimu

Ilgametė parlamentarė nusprendė šiuo Seimo rinkimuose jau nedalyvauti. Ji ne tik aptarė savo darbą Seime, bet ir tai, ką per Nepriklausomybės laiką išgyveno Lietuva.

„Žinome yra liūdesio galvojant, kad dirbau Seime beveik 25 metus, yra šviesaus graudulio prisimenant kolegas per tą laiką išėjusius anapilin. Bet džiugu matyt, kokį kelią per tą laiką nuėjo Lietuva, (…) kaip jaunieji politikai tapo lyderiais“, – sakė ji.

Kalbėdama apie valdančiųjų pozicija koronaviruso pandemijos pradžioje, I. Degutienė priminė, kad žmonėms buvo meluojama. O dabar, anot politikės, valdantieji tik mėgaujasi jiems suteikiamu eteriu.

„Valdantieji dabar demonstruoja galią, mėgavimasį valdžią ir eteriu, ignoruojantys pagalbos siūlymais. Bet pasitikėjimą augina atvirumas, nuoširdumas, drąsa be baimės žvelgiant visiems į akis“, – kritikos valdantiesiems pažėrė parlamentarė.

Delfi primena, kad Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną, antrasis jų turas – spalio 25 dieną.