Ketvirtame kėlinyje „Lakers“ pranašumas siekė 23 taškus, tačiau „Rockets“ pavyko pakilti į šturmą – prasidėjus paskutinei minutei Jamesas Hardenas baudų metimais sumažino deficitą iki 5 taškų.

Vis dėlto daugiau Hjustono krepšininkai nepasižymėjo, ir pelnytą pergalę šventė „Lakers“.

Paskutinį tašką Los Andželo atstovai padėjo bene efektingiausia rungtynių kontrataka – Rajonas Rondo nepabūgo surizikuoti ir atliko perdavimą LeBronui Jamesui nuo lentos, o šis dviejų varžovų apsuptyje viena ranka pasiekė kamuolį ir įkrovė jį į krepšį.

Prieš tai „Lakers“ žvaigždė po prasiveržimo suspindėjo ir akrobatiniu metimu per petį nežiūrint į krepšį.

Vis dėlto svarbesni favoritams buvo ne efektingi metimai, o atkovoti kamuoliai – kovą „po lenta“ prieš aukštaūgių atsisakiusius krepšinio revoliucionierius nugalėtojai laimėjo net 52:26.

Prie konferencijos finalo priartėjusioje ekipoje šįkart rezultatyviausias buvo vidurio puolėjas Anthony Davisas, ne tik pelnęs 29 taškus, bet ir sugriebęs 12 atšokusių kamuolių.

Anthony Davisas

Tuo metu L. Jamesas buvo per plauką nuo eilinio trigubo dublio: 16 taškų, 15 atkovotų kamuolių, 9 rezultatyvūs perdavimai.

Tiek pat taškų surinko ir rungtynių pabaigoje gynyboje sublizgėjęs atsarginis įžaidėjas Alexas Caruso.

„Rockets“ lyderiui J. Hardenui nesisekė atakuoti „iš žaidimo“ (2/11), ir jis tenkinosi 21 tašku bei 10 rezultatyvių perdavimų. Rezultatyvumu komandos draugą aplenkė Russellas Westbrookas – 25 taškai.


Primename, kad „Lakers“ reguliariajame sezone buvo pajėgiausia Vakarų konferencijos komanda, „Rockets“ užėmė ketvirtą vietą.

Kitame konferencijos pusfinalyje Los Andželo „Clippers“ pirmauja prieš Denverio „Nuggets“ vienodu santykiu 3-1.

„Lakers“: Anthony Davisas 29 (12 atk. kam., 5 rez. perd.), LeBronas Jamesas (15 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Alexas Caruso – po 16, Rajonas Rondo 11 (10 atk. kam., 8 rez. perd.), Danny Greenas ir Kentaviousas Caldwellas-Pope'as – po 10.


„Rockets“: Russellas Westbrookas 25, Jamesas Hardenas 21, Ericas Gordonas 19, Austinas Riversas 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)