Vieno iš vaistinių tinklų komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad daugiausia nesusipratimų kyla tuomet kai klientai vaistinėje įsigyja kitus reikalingus medikamentus.

„Mūsų klientai rūpinasi savo sveikata, įsigyja tam tikrus reikalingus preparatus ir tuomet vaistininkai pastebi, kad sistemoje yra papildomas receptas kalio jodidui“, – apie situaciją pasakoja „Eurovaistinės“ atstovė.

Pasak jos, vaistinėse šiuo metu parduodamas tik įprastai esantis nereceptinis vaistas kalio jodidas, tačiau to, kurį yra nupirkusi valstybė, nėra.

„Apmaudu, kad vaistinėse negalime padėti nemokamo kalio jodido tablečių ieškantiems gyventojams. Nuo pat gegužės bendradarbiaujame su Vilniaus miesto savivaldybe, kad preparatas kuo sklandžiau būtų nemokamai vaistinėse dalinamas Vilniaus miesto gyventojams, tačiau šių tablečių vaistinėse neturime iki šiol.

Sulaukiame net klausimų, ką daryti, jeigu receptas baigėsi, praėjo 30 dienų kai buvo metas jį atsiimti, deja, mes taip pat tiesiog lūkuriuojame informacijos iš Sveikatos apsaugos ministerijos ir tikimės, kad jau netrukus situacija išsispręs“, – sako vaistinių tinklo atstovė.

Kalio jodidas vadinamas avariniu. Šios kalio jodido tabletės yra skirtos apsaugoti žmogaus skydliaukę nuo radioaktyvaus jodo. Jos gali būti vartojimas tik branduolinio reaktoriaus avarijos atvejais ir profilaktiškai šių tablečių vartoti negalima. Reikia elgtis atsakingai ir jas vartoti tik esant Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)