Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Grybautojai“ internautai ne tik dalinasi įspūdžiais iš miško, bet ir miško gėrybių nuotraukomis bei patarimais. Tiesa, nemažai grybautojų demonstruoja ir savo išradingumą, mat iš surinktų grybų kiekio lietuviai sudeda ne tik Lietuvos „žemėlapius“, bet ir didžiulius baravykus. Tokia grybų kompozicija pasidalino ir minėtos grupės narė Loreta iš baravykų sudėliojusi vieną didžiulį miško karalių.

Grybai / „Facebook“ grupės „Grybautojai“ narės Loretos nuotr.

Grybautojai dalindamiesi įamžintomis akimirkomis neslėpė, kad šiemet į mišką atvažiuoti itin malonu, mat vos įžengus vieną pintinę tenka keisti kita, o į namus ne vienas pajuda grybų kalną sukrovę tiesiog automobilio bagažinėje.

Grybai / „Facebook“ grupės „Grybautojai“ nario Arvydo nuotr.

Tiesa, tokius vaizdus pamatę internautai ne visada nuotraukų autorius pagiria ir pasveikina surinkus tokį „laimikį“, mat neretai jie negali ir pasipiktinimo komentarų. Vieni teigia, kad tokiais kiekiais grybus iš miško veža tik gobšūs ir savanaudiški žmonės, mat juk ir kitiems reikia palikti. Kiti tikina, kad norėdami pasigirti kuo didesniu surinktų grybų skaičiumi grybautojai visai nepaiso grybų dydžio bei rauna ne tik didelius, bet ir visai mažyčius, nago dydžio, grybukus.

Žinoma, kai kurie patyrę grybautojai ramina, kad artėjančių dienų sinoptikų prognozės grybų mėgėjams itin palankios, todėl miško gėrybių rinkimo sezonas dar tikrai nesibaigia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)