Dėl koronaviruso pandemijos visos UEFA organizuojamos rungtynės – tiek klubiniai turnyrai, tiek Tautų lyga – vyksta be žiūrovų.

Jų nebuvo ir antradienio vakaro mače, kai Portugalijos rinktinė Stokholme 2:0 nugalėjo šeimininkę Švedijos rinktinę.


Abu susitikimo įvarčius pelnęs 35-erių C. Ronaldo po mačo kalbėjo apie tai, kad žaisti be žiūrovų – nemalonus jausmas. Kur kas smagiau rungtyniauti net ir prie tribūnų, kuriose susirinkę vien varžovų komandos gerbėjai.

„Man patinka, kai iš tribūnų švilpia. Nuo to man per odą bėgioja šiurpuliukai. Tačiau reikia sutikti, kad sveikata visų svarbiausia. Jeigu Pasaulio sveikatos organizacija tvirtina, kad žaisti su žiūrovais – pavojinga, reiškia taip ir yra. Žmonės svarbiausia. Bet, žiūrint iš kitos pusės, žaisti be žiūrovų – kaip nueiti į cirką be klounų arba į sodą be gėlių“, – vaizdingai kalbėjo jis.

Portugalas neslėpė pasitenkinimo perkopęs 100 pelnytų įvarčių rinktinėje ribą.

„Du sėkmingi smūgiai, 100 įvarčių riba – aš labai patenkintas. Ateitis priklauso vien tik Dievui, o aš turiu privilegijų žaisti su puikiais kolegomis. Man šioje rinktinėje patinka viskas – treneris, bendražygiai, tai puiki komanda. Žinoma, bandysiu mušti įvarčius ir toliau, siekti rekordo, tačiau tai tikrai nėra kažkoks apsėdimas“, – šyptelėjo C. Ronaldo.

Šiuo metu pasaulio rekordininku pagal įvarčius nacionalinėje rinktinėje yra iranietis Ali Daei. Irano rinktinei jis atstovavo 1993-2006 m. ir per tą laiką pasižymėjo 109 kartus.

C. Ronaldo sąskaitoje po paskutinių dviejų smūgių į švedų vartus – 101 įvartis.

Trečias šiame sąraše yra jau miręs Malazijos futbolininkas Mokhtaras Dahari, savo šalies rinktinės gretose pasižymėjęs 86 kartus.

Iš vis dar aktyvių futbolininkų sąraše 10-ąją vietą užima indas Sunilas Chhetri su 72 įvarčiais, argentinietis Lionelis Messi su 70 įvarčių dalijasi 15-16 vietas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)