„Aš Robertas Gurskas, esu iš Kaišiadorių“, – taip tik susitikus prisistato jis.

Prisėdęs viename savo naujai iškeptų restoranų Kaišiadorių rajone vyras pasakoja, kad jo susipažinimas su kulinarija prasidėjo dar vaikystėje, mat jo mama yra virėja.

„Nuo 14 metų jau jai padėdavau. Tiek banketus darydavome, tiek indus plaudavau, viską teko daryti“, – atvirai sako jis.

Tiesa, baigęs mokslus vaikinas išvyko dirbti ir mokytis į Airiją, kur ir prasidėjo didžioji jo, kaip šefo karjera.

„Ten pradėjau nuo sunkiausių darbų virtuvėje, bet per dvejus, trejus metus pakilau. Dirbau geriausiuose Airijos restoranuose, buvau virėjas Michelin restorane, taip pat antrasis virėjas viename geriausių Airijos restoranų.

Tada 7 metus atidirbau geriausiame Airijos gastro pub‘e šefu ir Airijoje 6 metus mokiausi kulinarijos mokslų. Pabaigus mokslus supratau, kad kažką reikia keisti, nes buvau 7 m. atidirbęs vienoje vietoje, tad nusprendžiau, kad reikia grįžti į Lietuvą“, – atsimena jis.

R. Gurskas, atviras, Airijoje kelias į kulinarijos aukštumas lengvas nebuvo.

„Mane šefai vos ne mušdavo, mėtydavo iš keptuvių ir lėkščių.

Daug visko praėjau, o čia irgi kartais parėkiu, bet keptuvėmis nesimėtau“, – juokiasi jis ir priduria, kad virėjo darbas yra labai sudėtingas bei reikalauja labai daug jėgų.

Kai kalbėjomės, Robertas pasakojo, kad dabar jau metus gyvena Lietuvoje ir yra Birštone bei Kaune įsikūrusių „Old town Grill“ restoranų šefas, taip pat yra atsakingas už neseniai vėl duris atvėrusio restorano „Skardis“ valgį, kurį pats ir prikėlė naujam gyvenimui.

„Kadangi buvo idėja, kad galiu perimti ir šį verslą, tai mes su „Old town“ savininkais sugalvojome, kad ateiname ir čia“, – apie restoraną „Skardis“ kalbėjo jis.

„Mūsų idėja yra jį atgaivinti. Dabar dar dirbame neilgai, bet stengiamės ir norime, kad Kaišiadoryse atsirastų geras restoranas“, – sakė R. Gurskas ir patikslino, kad šiai dienai anksčiau buvusio restorano patalpos yra išsinuomotos 3 metams.

Bendrai kalbėdamas apie verslus, vyras tikino, kad buvo itin nelengva juos išlaikyti pandemijos metu, tačiau aiškino, kad nė vienas darbuotojas karantino metu atleistas nebuvo.

Paklaustas, kaip jis spėja šeimininkauti keliose vietose iškart, R. Gurskas neslėpė, kad pastaruoju metu per parą miega vos po 3 valandas.

„O šiandien atidirbęs čia, vyksiu į Birštoną, suku ratus ir kasdien dirbu daug. Poilsis labai atsiliepia darbui. Mano darbuotojai mato, kad esu ir pervargęs, bet bandai tai pernešti.

Būna, atsikėlęs jau matai 10 žinučių, tai gruzdintuvė neveikia, tai daržovės neatvažiavo, tai jos atvažiavo supuvusios. Viską išsprendi.

Va, šiandien 5.45 val. ryto jau buvau prie parduotuvės ir laukiau, kol atsidarys. Buvome gal 5 virėjai iš Kauno“, – juokėsi jis ir pats aiškino, kad jo gyvenimas šiandien sukasi tik aplink virtuvę.

Kalbėdamas apie naujausią restoraną – „Skardį“, R. Gurskas sakė, kad čia daugiau galima paragauti lietuviškų patiekalų, o jo, kaip šefo siekiamybė, kad čia užsuktų ne tik pravažiuojantys pro šalį, kadangi restoranas įsikūręs šalia kelio, bet ir su tikslu, kad čia galima labai skaniai pavalgyti.

„Aš turiu planų ir toliau plėstis, atsidaryti daugiau restoranų. Nusimato atidarymas Kaune, bandysime bendradarbiauti su vienu krepšininku“, – šiek tiek ir apie ateitį užsiminė jis.

„Mano svajonė – atsidaryti savo restoraną, bet aš jį norėčiau atsidaryti mažą, 20-iai žmonių, kad vienas galėčiau gaminti.

Šiaip, labai džiaugiuosi sugrįžęs į Lietuvą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)