Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Grybautojai“ narė Natalija džiaugėsi, kad vieno grybavimo metu pavyko rasti 98 baravykus, o štai į Ukmergėje esantį Viliukų mišką nuvykus po kelių dienų vos per 3 valandas pavyko surinkti 416 baravykų ir 9 raudonikius. Moteris džiaugėsi, kad vienai pavyko rasti ne tik didelių miško karaliais pramintų baravykų, tačiau ir mažesnių, kurie puikiai tiks marinuoti.

Skaičiai – rekordiniai

Dar viena socialinio tinklo grupės narė pasidalijo iš tiesų įspūdingomis nuotraukomis, kuriose, anot grybautojos, – beveik 2200 baravykų. Grybautoja pripažino, kad rasti tiek baravykų nesitikėjo, o toks laimikis yra jos ir jos vyro rekordas. Moteris teigė, kad surinkti tokį kiekį baravykų netruko itin ilgai, mat prireikė kelių valandų.

Tiesa, tokiais įstabiais surinktų grybų skaičiais tikėjo ne visi, vieni teigė, kad tai – apgaulė, kiti, kad grybauta buvo kur kas ilgiau, nei teigiama, mat per penkias valandas surinkti tiek grybų – neįmanoma.

Žinoma, nerimo ir kita internautų pusė, ji dalydamasi nuotraukomis tikino, kad įvardyti skaičiai yra visiškai realūs, mat grybų – nors su dalgiu šienauk. O štai grupės narys Artūras net išvedė grybų surinkimo per minutę vidurkį. Pateikęs skaičiavimą vyras nurodė, kad per 5 valandas grybaujant dviese ir surenkant po 3,65 grybo per minutę pasiekti moters įvardytą grybų skaičių yra realu.

Dar vienu tokiu laimikiu pasidalijo ir grupės narys Jurgis, jis Ukmergės rajone esančiuose miškuose taip pat rado daugiau nei 2000 grybų. Komentatoriai džiaugėsi, kad grybautojams pavyksta surinkti tokį kiekį miško gėrybių, tačiau kiti su užuojauta priminė, kad po džiaugsmo radus dar prireiks ne vienos valandos visą šį gėrį išvalyti.

Baravykais lepina Dzūkija

Internautai dalijosi, kad labiausiai grybautojų širdis džiugina Dzūkijos miškai, o štai baravykų ieškantiems Žemaitijoje tenka pavaikščioti ilgiau. Tiesa, grybaujantieji Aukštaitijoje taip pat džiaugėsi, kad grybų prisirinkti pavyksta, užtenka ir vakarienei, ir marinuoti, tačiau skaičiai tikrai nesiekia rekordinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)