Lietuviai (FIFA 131) pirmadienio vakarą Tiranoje sensacingai 1:0 (0:0) įveikė dvigubai aukščiau pasaulio reitinge esančią Albanijos nacionalinę komandą (FIFA 66) ir nutraukė net 47 mėnesius besitęsusį savo pergalių badą.

Nors prieš mačą Lietuvos atstovų šansai parsivežti lauktuvių tris taškus buvo vertinami tik maždaug 10 procentų, kuriozine varžovų klaida 51 minute pasinaudojęs Vilniaus „Riterių“ saugas Donatas Kazlauskas tą menką tikimybę pavertė realybe ir padovanojo itin retą pergalę.

Paskutinį kartą oficialiose rungtynėse Lietuvos rinktinė buvo laimėjusi 2016 metų spalio 11-ąją, kai namuose 2:0 nugalėjo Maltą, o per pastaruosius 15 įskaitinių susitikimų buvo sukrapštę vienintelį tašką iš 45 galimų.

Ne mažiau svarbu, kad po dviejų turų UEFA Tautų lygos C lygos 4-oje grupėje – lygybė. Visos keturios komandos šiuo metu turi po 3 taškus.

Kitą dvikovą Lietuvos futbolininkai žais spalio 11 dieną LFF stadione su Baltarusijos rinktine (FIFA 87).

Po netikėtai pasiektos pergalės gerų emocijų neslėpė ir vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Albanija – Lietuva statistika

„Džiaugiuosi tokia svarbia iškovota pergale – Lietuva po ilgos pertraukos nugalėjo oficialiose varžybose. Visų pirma, reikia pasveikinti žaidėjus, kurie atidavė visą širdį ir tikėjo tuo, ką darė aikštėje, tas ir yra svarbiausia. Taip pat noriu padėkoti tiems, kas mus palaikė ir laukė tos pergalės. Jautėme tą palaikymą.

Po pralaimėjimo Kazachstanui reikėjo imtis korekcijų. Buvo tam tikra baimė, kad žaidėjai gali nespėti atsigauti fiziškai, bet žaidimas ir jo turinys viršijo lūkesčius. Laikėmes plano ir išmušėme albanus iš jiems būdingo futbolo. Viską vainikavo mūsų įvartis antrame kėlinyje. Taip pat dar turėjome vieną-kitą progą padidinti savo persvarą, o Albanija labai kažkuo, be baudos smūgio, ir neįsiminė.

Ši pergalė atstatė status quo grupėje, dabar visos komandos turi po lygiai taškų. Viskas apie mūsų pretenzijas, galimybes ir lūkesčius spręsis pagal ateinančias dvejas rungtynes. Manau, po jų bus galima kažkokias didesnes išvadas padaryti“, – teigė strategas.

Primename, kad pirmame turnyro ture lietuviai LFF stadione 0:2 neatsilaikė prieš Kazachstaną (FIFA 118), o Albanija tokiu pačiu rezultatu įveikė Baltarusiją.

Pirmadienį kazachų ir baltarusių akistata baigėsi pastarųjų pergale 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)