Ginkluoti kovotojai, užėmę pozicijas ant kalvos netoli Šelomio miestelio, apšaudė ir apmėtė granatomis apačioje važiuojančius automobilius.

Kol saugumo pajėgos spėjo duoti užpuolikams atkirtį, jie pataikė į autobusą, sunkvežimį ir kelis automobilius, pranešė Izraelio radijas. Kareiviai ir policija nukovė du užpuolikus . Tuo metu virš šio miškingo rajono skraidė Izraelio karo sraigtasparnis.

Greitosios pagalbos automobiliai išvežė nukentėjusiuosius į gretimame Naharijos mieste esančią ligoninę, kuri dabar uždaryta dėl įtarimų, jog šiame rajone yra daugiau ekstremistų.

Izraelio saugumo šaltiniai pareiškė, kad šie kovotojai neįsibrovė per sieną iš Libano teritorijos, tokiu būdu leisdami suprasti, kad už šį išpuolį atsakingi palestiniečiai. Libano atstovas Beirute taip pat paneigė kiek anksčiau pasirodžiusius pranešimus, kad Izraelio teritorija buvo apšaudyta iš už Libano sienos. Šį išpuolį įvykdė "grupė, veikusi Izraelio teritorijoje, o ne Libane", sakė atstovas.

Tuo tarpu Libano musulmonų šiitų fundamentalistų grupuotės "Hezbollah" paskelbė, kad išpuolį įvykdė "intifados (palestiniečių sukilimo) didvyriai, kurie atvyko į Izraelio šiaurę". Tuo pačiu ši grupuotė užsiminė, kad operacija buvo organizuota ne iš Libano teritorijos.

Per 17 mėnesių besitęsiančią palestiniečių intifadą prieš Izraelio okupaciją jau žuvo 1511 žmonių.