„Repharm” tapo pagrindine bendrovių „MediCa klinika”, „Kardiolita”, „Bendrosios medicinos praktika” ir „Svalbono klinika”, veikiančių dviem prekės ženklais – „MediCa klinika” ir „Kardiolitos klinikos” – akcininke. Jas iki šiol valdė įmonių grupė „GCP Management”, kuriai priklauso „Camelia“ vaistinių tinklas, pranešė Lietuvos grupė.

Pasak jos, įsigytos įmonės, turinčios 33 klinikas ir veikiančios 16 miestų, yra didžiausias privačių medicinos paslaugų teikėjas Lietuvoje.

„Augimas mums yra svarbus ir mes matome galimybę plėtoti mūsų veiklą teikiant sveikatos priežiūros paslaugas kitose Europos šalyse. Jau anksčiau pranešėme apie strateginį tikslą plėsti verslą už Latvijos rinkos ribų, nuolat tobulinant paslaugų kokybę ir klientų aptarnavimą“, – pranešime sakė „Repharm“ valdybos pirmininkas Dinas Šmitas.

„CGP Management“ vadovė Aušra Budrikienė teigė BNS, kad grupė pardavė visas turėtas įmonių akcijas. Sandoris sudarytas rugpjūčio 31 dieną, priežiūros institucijų leidimų nereikėjo.

„Akcijų pirkimas ir pardavimas yra įprastas procesas versle. Tai buvo logiškas žingsnis – pasiekus šių įmonių brandos etapą ir tapus rinkos lyderiais perleisti įmonių vystymą tarptautiniam investuotojui“, – sprendimą parduoti įmones komentavo A. Budrikienė.

Ji pažymėjo, kad dabar į Lietuvos rinką įžengė stiprus, didelę patirtį turintis akcininkas.

„Manau, kad ši įmonių grupė į Lietuvos rinką įneš inovatyvių sprendimų ir toliau gerins klinikų paslaugų kokybę bei prieinamumą“, – pranešime sakė A. Budrikienė.

„Repharm“ yra Latvijos įmonių grupė, veikianti sveikatos priežiūros srityje ir teikianti plataus spektro sveikatos priežiūros paslaugas nuo konsultavimo sveikos gyvensenos klausimais iki diagnostikos ir gydymo.

„CGP Management“ pernai uždirbo 13,866 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno – 56,9 proc. daugiau nei 2018 metais (8,837 mln. eurų). Bendrovės konsoliduotos pajamos per metus augo 6 proc. iki 214,884 mln. eurų (202,636 mln. eurų), teigiama Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

Kauno „CGP Management“ akcininkai yra trys Lietuvos piliečiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)