Gamta jau nuo vaikystės yra Juočų šeimos dalis. Dalius augo Šilutėje, gamtos apsuptyje, o vasaras leisdavo kaime, tad žvejyba, dviračiai bei žalios pievos nuolat buvo jo akiratyje. Eglė, nuo mažens augusi mieste, netikėtai atrado skautų būrelį, kuris ir paskatino artimiau susipažinti su paslaptingu gamtos pasauliu. Įsisukus į suaugusio žmogaus gyvenimo tempą, nuotykių troškimas neužgeso. Nors paroje valandų nedaugėja, suaugusio žmogaus atsakomybių bei pareigų nemažėja, Eglė ir Dalius stengiasi kuo dažniau ištrūkti į gamtos prieglobstį, kas jau spėjo tapti jų įpročiu bei mėgstamiausiu pomėgiu.

Namai ant ratų

Savo pomėgių bei svajonių vedini, Eglė ir Dalius 2017 metais nusipirko mikroautobusą, kurį savomis rankomis pavertė į namus ant ratų. Pora prasitarė, jog pirmoji nedrąsi, galbūt net juokais paleista mintis apie autobusiuką gimė dar draugystės pradžioje: vienas kitam prasitarė, jog būtų nuostabu vieną dieną įsigyti autobusiuką ir išvykti į kelionę. Nors tada tokia svajonė atrodė juokinga ir galbūt nepasiekiama, mintys apie autobusiuką niekur nedingo ir grįžo po metų. Dalius ir Eglė gyveno įsisukę į įprastą, komforto ir darbo kupiną rutiną, tačiau susitikus po darbų kartu nenustodavo svajoti apie keliones. Kuo daugiau apie tai kalbėdavo, tuo ryškiau prieš akis matydavo kalnus bei jausdavo naujų potyrių kvapą. Taip vieną vakarą nusprendė, jog užteks svajoti, metas veikti. Po kelių mėnesių paieškų sekė sunkus, bet be galo įdomus autobusiuko pavertimas į namelį ant ratų. Dalius konstravo lovą, spinteles, Eglė siuvo užuolaidas ir rinko čiužinį. Eglė ir Dalius pripažįsta – šis sprendimas pareikalavo daug jėgų bei kantrybės, tačiau tai buvo įdomiausios patirtos kūrybinės akimirkos.

Eglės ir Daliaus Juočų kelionės

O kodėl gi ne?

Ilgą laiką savyje brandinę svajonę pabodusią rutiną iškeisti į naujus nuotykius, Eglė ir Dalius prieš kelis metus žengė pirmąjį žingsnį: paliko turimus darbus, sėdo į savo dar dažais kvepiantį kemperį ir iškeliavo į kelių mėnesių kelionę po Baklanus. Keliautojų pora sau pasakė: „arba dabar, arba niekada.“ Eglė ir Dalius į šią avantiūrą nepuolė stačia galva: atsakingai taupė ir pasiruošė finansiškai, kad užtektų pinigų tiek kelionės metu, tiek grįžus atgal į Lietuvą. Laimei, grįžus iš kelių mėnesių trukmės kelionės viskas susiklostė lyg pagal planą – netrukus darbą rado ir Eglė, ir Dalius. Tik šįkart viskas buvo kitaip: kelionės metu pora ne tik pasisėmė daugiau idėjų, motyvacijos, bet ir pakeitė požiūrį į darbą. Jis jau buvo nebe nuobodi rutina, o atvirkščiai – vieta, kur gali save realizuoti.

Eglės ir Daliaus Juočų kelionės

Atrado Lietuvą iš naujo

Kaip ir daugelis žmonių, Eglė ir Dalius šiemet buvo pastūmėti užsienį iškeisti į Lietuvos platybes ir iš naujo atrasti savąjį kraštą. Kadangi sumažėjo renginių, susitikimų su draugais ar artimaisiais, o biurą teko iškeisti į virtuvinį stalą – atsirado daugiau priežasčių leisti laiką gamtoje. Kadangi po Lietuvos miškus pabiro ne tik užkietėję keliautojai, bet ir anksčiau nestovyklavę tautiečiai, Eglė ir Dalius buvo paskatinti iš naujo panagrinėti Lietuvos žemėlapį ir paieškoti naujų gamtos kampelių, kur būtų ramu ir saugu. Kad atostogauti Lietuvoje būtų įdomiau, keliautojų pora šiemet susiplanavo keturių dienų žygį po Aukštaitiją ir liko apstulbinti Lietuvos gamtos ir mažų miestelių grožio. Eglė ir Dalius yra netgi dėkingi susiklosčiusiai dabartinei situacijai, kadangi turėjo progą sustoti, naujomis akimis pažvelgti į savo kraštą ir papildyti savo mėgstamų gamtos vietų sąrašą.

Eglės ir Daliaus Juočų kelionės

Patirtis norisi dalintis su kitais

Keliaujant ir kolekcionuojant patirtis, Eglė ir Dalius sugalvojo jomis pasidalinti ir su kitais – taip gimė tinklaraštis bei socialinių tinklų paskyra „Visur namai“. Pora taip mėgsta žygius, kalnus, tad dažnai gamtoje jaučiasi labiau kaip namuose nei tarp keturių sienų. Eglė ir Dalius sako, jog gamtos apsuptyje apima jausmas, lyg būtų grįžę namo – kūnas pailsi, įtampa išblėsta, galva atsipalaiduoja ir vėl prisipildo norų bei idėjų. „Visur namai“ gimė iš noro dalintis ir įkvėpti kitiems to jausmo, kuris apima būnant gamtoje. Taip pat socialiniuose tinkluose pora dalinasi savo emocijomis, asmeniškais išgyvenimais bei potyriais, kurie irgi yra neatsiejama bet kokių namų dalis.

Eglės ir Daliaus Juočų kelionės

Prisijaukinti gamtą kviečia ir kitus

Visiems miesto žmonėms, kurių kūnas įsisukęs į darbų ar mokslų rutiną, bet širdis šaukiasi bent minutės gamtoje, Eglė ir Dalius pataria išdrįsti paklausyti savo širdies balso. Leisdami laiką gamtoje, jaunieji keliautojai patyrė ne tik begalę nuotykių, bet ir pastebėjo teigiamą poveikį tiek fizinei būklei, tiek psichologinei savijautai. Vaikščiojimas gryname ore padeda kūnui atsipalaiduoti, paleisti nuslūgusį stresą, neigiamas emocijas bei mintis. Eglė ir Dalius pataria sąmoninai nuspręsti, jog norite leisti daugiau laiko gamtoje ir pradėti veikti: susiplanuoti išvykas į gamtą, kaip planuotumėte įprastą susitikimą su draugais ar apsilankymą sporto klube. Taip pat labai svarbu atrasti mėgstamą veiklą gamtoje: ar tai būtų ramus poilsis su knyga, ar aktyvus žygis, o gal susitikimas su draugais prie degančio laužo. Atraskite tai, kas kvieste kviestų atgal į gamtos prieglobstį. Net nepastebėsite, kaip ilgainiui kelionės į gamtą taps įpročiu bei mėgstamiausiu laisvalaikiu, kaip ir nutiko Eglei su Daliumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją