Lankytojai turės unikalią progą pamatyti naujojo elektromobilio „Honda e“ premjerą, o taip pat ir išbandyti jį bei kitus automobilius testodrome. Mėgstančių azartą lauks elektromobilių lenktynės, kuriose prie vairo sėdės profesionalūs lenktynininkai, o norintys ir patys pasitikrinti savo sugebėjimus prie vairo galės sudalyvauti „Vilniaus miesto slalomo iššūkyje“ ar „Geriausio vairuotojo konkurse“.

Paskaitų ir diskusijų erdvės

Kartu su aktyviąja verslui ir kontaktams skirta parodos dalimi vyks paskaitos bei diskusijos, apimančios įvairiausias temas. Penktadienį vyks pokalbiai elektromobilių tema: „Nesibaigianti meilė dyzelinui. 7 mitai apie elektromobilumą“, o tinklaraščio „100 proc. elektrinis“ autorius Dainius Jakas pasakos apie elektromobilių tendencijas Lietuvoje. Eismo saugumo ir inovacijų tema diskusijoje „Eismas Vilniuje šiandien ir rytoj“ kalbės Vilniaus kelių policijos vadovas Dainius Šalomskas.

Šeštadienį išskirtinė tema laukia „Bike Riders“ inicijuojamoje paskaitoje – diskusijoje „Live To Ride – Ride To Live: Gyvenimas po avarijos“.

„Po sėkmingai baigtų studijų Lietuvos karo akademijoje, 2013 m. avarija su motociklu visiškai pakeitė Dano Sodaičio planus ir gyvenimą. Dėl per avariją patirtų sužeidimų, jau 6-eri metai kaip Danas Sodaitis visiškai nevaldo dešinės rankos... Šokiruoja? O jei pasakysim, kad jis vis tiek dabar sėda ir važiuoja motociklu viena ranka!“, - paskaitą trumpai pristato „Bike Riders“ klubo prezidentė Aleksandra Marozaitė.

Paskaitoje bus galima ne tik išgirsti šią šokiruojančią istoriją iš pačio Dano Sodaičio, kuris yra daugkartinis Lietuvos neįgaliųjų čempionato nugalėtojas ir rekordininkas 100 metrų bėgimo rungtyje lūpų, bet ir pasiklausyti apie tai, kokios dažniausiai daromos motociklininkų klaidos, ką reiškia matomumas kelyje ar kokią įtaką automobilio vairuotojų atidumas daro motociklininko gyvenimui? Apie tai kalbės motociklų vairavimo instruktorius Rytis Šauklys, į kurį kreipiasi motociklų vairuotojai, norintys atsitiesti po avarijų ir grįžti prie motociklo vairo.

Saugaus eismo temą pratęs forumas – diskusija „Vairuok saugiai“. Apie saugumą keliuose kalbės projekto „Saugūs keliai Lietuvoje“ vadovas Kastytis Alekna, Lietuvos Automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius bei Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 2-os kuopos vadas Donatas Mankauskas.

Automobiliu visą pasaulį išmaišę keliautojai Audrius Sutkus ir Vitoldas Milius pasidalins sukaupta patirtimi bei nuotykiais. Vyrai puikiai išmano kelionių automobiliais subtilybes, tai įrodo jau vien tai, kad A. Sutkus prieš metus leidosi į keturių metų kelionę automobiliu aplink pasaulį, bet dėl pandemijos turėjo laikinai sustabdyti savo planus ir likti namuose.

Parodos salėje lankytojai turės galimybę pamatyti, kvapą gniaužiančių nuotraukų ekspoziciją „Gražiausios automobilių nuotraukos“, kurioje geriausi Lietuvos fotografai pristatys įspūdingiausius pastarųjų metų darbus, kuriuose atsispindės įvairios akimirkos iš Lietuvos automobilių kultūros.

„Auto Bazar“ organizatoriai kviečia į renginį visus automobilių entuziastus, besidominčius naujausiomis technologijomis, automobilių sportu ir kultūra. Renginio atidarymas rugsėjo 4 d. 12:30 pirmojoje salėje prie „Gražiausios automobilių nuotraukos“ ekspozicijos.

Organizatoriai taip pat primena, kad renginio metu bus laikomasi visų saugumo rekomendacijų. Bilietus į renginį galima įsigyti tik internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją