Premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybės posėdyje teigė, kad kol kas numatyta, jog keleto ministerijų atstovai susitiks su asocijuotomis struktūromis ir ieškos kitų sprendimų, kaip neribojant įstaigų veiklos užtikrinti saugos reikalavimų laikymąsi.

„Jei tie reikalavimai bus išpildyti, matyt, sveikatos ministras Vyriausybei teiks tokius sprendimus. Jeigu ne – tada mes turėsime ieškoti kitokių, alternatyvių būdų, kaip prevenciškai suvaldyti situaciją šitose minėtose įstaigose“, – pridūrė premjeras.

S. Skvernelis po posėdžio ir pasitarimo spaudos konferencijoje taip pat pridūrė, kad pagrindinė priežastis, kodėl šiandien barų darbo laikas nebuvo sutrumpintas, buvo ta, kad tai, ko gero, reikštų kai kurių verslų uždarymą.

„Priimtas sprendimas, kad iki pirmadienio ministerijos susitiktų su šių verslų atstovais ir suderintų pozicijas, kaip būtų maksimaliai galima užtikrinti saugumo laikymąsi.

Kalbame apie socialinę distanciją, siūlymas bus riboti žmonių skaičių, gal sieti su kvadratiniais metrais, apsaugos priemonių naudojimas, kaukių. Plius įvertinti informaciją apie tų įstaigų, jų techninį įrengimą, ar yra pakankamai gera ištraukiamoji ventiliacija“, – sakė jis.

Kaip buvo teigiama Vyriausybės nutarimo projekte, viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų veikla turėjo būti trumpinama iki 24 valandos.

Kaip jau anksčiau „Delfi“ jau yra teigęs A. Veryga, Vyriausybė jau kurį laiką svarstė apie tokius ribojimus.

„Kaip žinote, buvo aktyviau stebima, kaip sekasi viešojo maitinimo įstaigoms, kurios veikia naktį, kaip sekėsi laikytis reikalavimų. Buvo fiksuojami pažeidimai, buvo aptarinėjami keli galimi variantai.

Buvo siūloma iki antros valandos nakties, iki dvyliktos ar dešimtos, bet kaip bus, spręs Vyriausybė“, – sakė A. Veryga.

Paklaustas, ar toks darbo laiko trumpinimas nepadarytų labai didelės žalos verslui, A. Veryga tikino, kad taip būtų daroma, kad nereikėtų uždarinėti dar daugiau sektorių.

Apie barų darbo laiko ribojimus yra pasisakiusi ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Ji teigė, kad yra prasminga riboti naktinių barų ir kitų maitinimo įstaigų darbo laiką, nes naktį žmonės labiau atsipalaiduoja ir nesilaiko saugumo reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)