Iki šių duomenų paskelbimo kritęs JAV dolerio kursas vėliau atsistatė (euro atžvilgiu doleris pabrango 0,20 proc., iki 1,191 dolerio už eurą). Vartotojų kainos rugpjūtį euro zonoje (palyginus su 2019 m. rugpjūčiu) smuktelėjo 0,2 proc. (tikėtasi 0,2 proc. augimo).

Tai pirmas neigiamas pokytis per pastaruosius keturis metus. Bazinė infliacija siekė rekordiškai mažai – 0,4 procento. JAV akcijų biržose po menko stabtelėjimo pirmadienį grįžo ralio nuotaikos – „S&P 500“ (+0,75 proc.) ir NASDAQ (+1,39 proc.) vėl užkopė į naujas aukštumas. Labiausiai brango technologijų sektoriaus bendrovių akcijos, o tarp jų su didžiausia paklausa susidūrė darbo iš namų priemones vystančių kompanijų vertybiniai popieriai. „Zoom Communications“ akcijos per dieną pabrango 40,78 proc., bendrovei paskelbus, kad antrą 2020 m. ketvirtį jos pajamos išaugo keturis kartus – gerokai daugiau, negu pačios optimistiškiausios prognozės. Daugiau, negu dvigubai lūkesčius viršijo ir uždirbtas pelnas.

OMXB indeksas kilo ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (+0,75 procento). Pirmadienį 3,08 proc. pabrangusių „Tallink Grupp“ akcijų kaina vakar šoktelėjo dar 4,48 proc. – iki 0,70 euro už akciją. Pirmojo pusmečio rezultatus prekybos išvakarėse paskelbusios „Olainfarm“ akcijos atpigo 1,03 proc., o „Vilkyškių pieninės“ pabrango 1,52 procento. „Harju Elekter“ akcijos pabrango 2,55 proc., bendrovei paskelbus apie laimėtą konkursą Suomijoje dėl surenkamų elektros pastočių tiekimo, kurio vertė – 18 mln. eurų. „Apranga“ (+1,24 proc.) pranešė, kad rugpjūčio mėn. apyvarta siekė 22,3 mln. eurų ir buvo 1,1 proc. mažesnė, negu 2019 m. rugpjūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)