„UP Invest“ pirmadienį paskelbė apie savo planus įsigyti „Forum Cinemas“ kino teatrų tinklą Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Pasak bendrovės, šis žingsnis padės sustiprinti „UP Invest“ pozicijas Lietuvoje.

Sandorio šalys tikisi užbaigti sandorį iki šių metų pabaigos arba ne vėliau kaip kitų metų pradžioje, prieš tai gavusios Estijos, Latvijos ir Lietuvos konkurencijos priežiūros tarnybų patvirtinimą.

„Forum Cinemas OU“ yra didžiausia kino teatrų operatorė Baltijos šalyse, valdanti kino teatrų kompleksą „Coca-Cola Plaza“ Taline, „Ekraan“ – Tartu ir „Centrum“ Viljandyje. Taip pat bendrovė turi vieną kino teatrą Latvijoje ir penkis – Lietuvoje.

„Forum Cinemas“ priklauso Suomijos kino produkcijos platinimo bendrovei „Finnkino Group“, kuri savo ruožtu priklauso „Odeon“ grupei, nuo 2017 metų kovo mėnesio priklausančiai JAV kino teatrų tinklui AMC.

„UP Invest“ specializuojasi investicijose į sveikatos priežiūrą, žiniasklaidą, nekilnojamąjį turtą, mažmeninę prekybą ir paslaugas, taip pat investuoja į žaliųjų technologijų rizikos kapitalą. „UP Invest“ priklauso kontroliuojančiajai įmonei „MM Grupp“, valdomai Marguso Linnamae ir Ivaro Vendelino.

„UP Invest“ taip pat valdo naujienų agentūras BNS ir „Postimees“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)