Minėta vieta – Vilniuje esantis viadukas virš Vakarinio aplinkkelio. Čia Sietyno gatvė iš Karoliniškių mikrorajono leidžia juo išvažiuoti į Vakarinį aplinkkelį arba parvažiuoti į mikrorajoną.

Kaip pastebėjo „Delfi“ skaitytojas, norint išvažiuoti iš Karoliniškių ir nusileisti nuo viaduko į Vakarinį aplinkkelį, vairuotojai turėtų laikytis dešinės ir dešiniu nuvažiavimu nusileisti žemyn bei įsilieti į eismą aplinkkelyje.

Kad vairuotojai nesuklystų, viaduko viduryje stovi ir ženklas „Apsisukti draudžiama“. Bet nepaisant visko, daugybė vairuotojų kasdien, užuot sukę į dešinę ir įvažiavę į aplinkkelį, tą daro pasukdami į kairę ir kirsdami ištisinę liniją.

„Galbūt formaliai jie galvoja, kad neapsisuka. Bet tuomet kerta ištisinę liniją ir trukdo kitiems. O pikčiausia, kad pats kasdien važiuoju pro ten ir suprantu, kad tokie vairuotojai sutaupo kelias sekundes. Bet galbūt taip elgtis galima ir jie nieko nepažeidžia?“ – stebėjosi „Delfi“ skaitytojas.

Nustokime vaidinti kvailius

Artūras Pakėnas, VšĮ „Amplius LT“ vairavimo mokyklos vadovas ir vairavimo mokytojas, neslėpė, kad „Delfi“ skaitytojo nurodyta vieta jam yra puikiai žinoma. Paklaustas, ar gali būti taip, kad vairuotojai, sukantys į kairę, traktuoja, kad ženklo, draudžiančio apsisukti, nepažeidžia, jis karštai paprieštaravo.

„Traktuoti galima ką nori, tačiau čia yra akivaizdu: tu apsisuki, kerti ištisinę liniją. Ir nereikia vaidinti kvailio. Daug kartų esu stebėjęs situaciją ten ir mano akimis toks manevravimas – visiška kvailystė“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad jeigu vairuotojas esą nesuvokia, jog apsisuka, tuomet klausimas, ar jis apskritai suvokia, ką daro kelyje.

Instruktoriaus vertinimu, tokį bandymą esą sutaupyti laiko ir pažeisti KET galima vadinti tik visiška nesąmone, mat vairuotojai sutaupo vos kelias sekundes, o rizika – ddelė.

Reikėtų principingo policijos elgesio

Pasak A. Pakėno, jeigu policijos pareigūnai elgtųsi principingai, šioje vietoje jie galėtų nubausti ne vieną.

„Nė kiek neabejoju, kad už tokią nusižengimų virtinę galima atimti teisę vairuoti. Nes kaip kitaip – ženklo nepaisymas, ištisinės linijos kirtimas, ir gal netgi avarinės situacijos sukėlimas, nes kerti kelią pažeisdamas taisykles ten, kur žmonės važiuoja tiesiai“, – vardijo žinovas.

A. Pakėno nuomone, galbūt, jeigu vieną dieną ten budintys policijos pareigūnai atimtų teisę vairuoti šimtui ar porai šimtų vairuotojų, būtų nustota piktnaudžiauti.

„Juk per dešinę važiuojant nėra nei spūsties, nei kitų nepatogumų. Skirtumas vienintelis – arba tu važiuoji pagal taisykles, arba ne“, – nurodė pašnekovas, kurio vertinimu, dažniausiai KET šioje vietoje pažeidžia mikrorajono gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)