Šiomis dienomis, pastebint studentų mažėjimą tiksliųjų mokslų srityje, ypač svarbu sudominti jaunus žmones technologijomis ir mokslo naujovėmis, o jau esamus studentus įkvėpti prisidėti prie universitetuose ir mokslo centruose vykdomų tyrimų. Renginio metu jaunieji mokslo entuziastai susipažįsta su mokslo inovacijomis, turi galimybę patys pasijusti išradėjais.

Renginį „Tyrėjų naktis“ sudaro plati įvairių veiklų, paskaitų bei parodų įvairovė:

  • Kūrybinės dirbtuvės, kurių metu dalyviai, pasitelkę originalumą bei loginį mąstymą, galės sukonstruoti savo pačių išradimą;
  • Atviros paskaitos aktualiomis šių dienų temomis;
  • Įdomieji cheminiai ir fizikiniai eksperimentai;
  • Laboratoriniai užsiėmimai, kurių metu dalyviai pritaikys teorines žinias praktiškai;
  • Interaktyvios veiklos – virtuali realybė, orientacinės varžybos, pabėgimo kambarys, laipiojimo siena, protmūšiai;

Parodose bus pristatomi Lietuvos muziejai, švietimo įstaigos, įmonės, kurios parodys, kaip mokslas gali būti pritaikomas darbo rinkoje.

2019 metais Studentų mokslinė draugija organizavo tik vakarinę „Tyrėjų nakties“ dalį, todėl mokiniai ir studentai, atvykstantys iš tolimesnių miestų, renginyje dalyvauti negalėjo. Šiais metais grįžtame prie dalyvių pamėgto „Tyrėjų nakties“ formato.

Renginio, vyksiančio rugsėjo 25 dieną KTU studentų miestelyje, laukia keli tūkstančiai moksleivių, studentų ir mokslui neabejingų žmonių iš įvairių Lietuvos miestų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)