Oficialioje paraiškų platformoje dalyviai kviečiami siūlyti idėjas, kaip išspręsti COVID-19 sukeltas problemas sveikatos priežiūros srityje. Geriausią idėją pasiūlęs dalyvis pelnys 6 000 eurų stipendiją, individualiai pritaikytą stažuotę bei Švedijos karalienės padėką Stokholme.

Karalienės Silvijos slaugos apdovanojimo organizatoriai skelbia, kad visi pasiūlymai yra reikšmingi: sprendimai gali būti bet kokio masto ar pobūdžio. Svarbu tai, jog jie atitiktų konkurso temą bei padėtų slaugytojams ar kitiems sveikatos priežiūros sektoriaus darbuotojams, pacientams ar jų artimiesiems. Galima teikti ne tik savo idėjas, bet ir nominuoti kolegas – kitus slaugytojus ar slaugos studentus. Tokiu konkursu siekiama skatinti kūrybiškų ir inovatyvių sprendimų sveikatos priežiūroje radimąsi ir slaugytojų kūrybiškumą bei kompetencijas, o tuo pačiu – didinti slaugytojų profesijos prestižą.

Švedijos karalienės Silvijos globojamas konkursas. Yanan Li nuotr.

„Didžiuojamės, kad pavyko Karalienės Silvijos slaugos apdovanojimą „atvesti“ į Lietuvą. Tikimės, kad šis konkursas padės atkreipti visuomenės dėmesį į ypatingai svarbią slaugytojų profesiją. Sutikite – retas susimąstome, jog slaugytojų pagalbos prireikia ne tik gulintiems ligos patale, bet praktiškai kaskart, kai kreipiamės į gydymo įstaigą. Pandemijos akivaizdoje slaugytojai taip pat susidūrė su didžiausia rizika, todėl neabejotinai nusipelno didelio dėmesio ir pripažinimo. Nors slaugytojai Lietuvoje yra didžiausia medicinos darbuotojų grupė, yra didžiulis jų trūkumas, todėl siekiame po truputį didinti šios profesijos populiarumą šalyje“, – teigė konkursą organizuojančių būsimųjų slaugos namų „Addere Care“ vadovė Alma Pundziūtė.

Konkurso paraiškos internetinėje svetainėje qsna.awardsplatform.com priimamos iki lapkričio 6 dienos. Šešios geriausios idėjos bus paskelbtos lapkričio pabaigoje, o nugalėjusi idėja paaiškės per karalienės Silvijos gimtadienį – gruodžio 23 d.

Švedijos karalienės Silvijos globojamas konkursas. Yanan Li nuotr.

Pirmąkart konkursas inicijuotas 2013 m. Švedijoje, nuo tol sėkmingai plečiasi ir vyksta Suomijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, o nuo šių metų – ir Lietuvoje. Apdovanojimo steigėjas – švietimo organizacija Swedish Care International.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)