Rugpjūčio 24-30 dienomis biržos „Nord Pool“ Lietuvos kainų zonoje elektra kainavo 44,39 euro už megavatvalandę (MWh). Latvijoje elektra pigo 9,9 proc. 44,71 euro, o Estijoje – 4,5 proc. iki 44,48 euro už MWh.

Lietuvoje elektros suvartojimas praėjusią savaitę sumažėjo 1 proc. iki 224 gigavatvalandės (GWh), tačiau elektros gamyba šalyje paaugo 23 proc. ir užtikrino 53 proc. šalies elektros suvartojimo. Iš viso Lietuvoje praėjusią savaitę pagaminta 118 GWh elektros energijos.

„Žvelgiant į istorinius duomenis matyti, kad elektros gamyba iš vėjo Lietuvoje yra nepastovi ir priklauso nuo sezoniškumo. Tačiau pastaruoju metu elektros gamybą nuosekliai didino šalies šiluminės elektrinės. Per paskutinius tris ketvirčius jų gamyba išaugo beveik dvigubai, o tai leido sumažinti į šalį importuojamos elektros kiekį“, – pranešime sako „Litgrid“ Strategijos departamento direktorius Liutauras Varanavičius.

Šiluminės elektrinės praėjusią savaitę pagamino daugiau nei pusę (53 proc.) visos Lietuvoje pagamintos elektros. Hidroelektrinės generavo 18 proc., vėjo jėgainės – 13 proc., kitos elektrinės – dar 16 proc. elektros.

Per savaitę gamyba vėjo elektrinėse augo 74 proc., šiluminėse elektrinėse – 22 proc., hidroelektrinėse – 7 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)