„Praėjo tie laikai, kai renkantis žemesnės klasės išmanųjį teko spręsti, kokį svarbų parametrą aukoti. Pastaraisiais metais pigiausių telefonų techninės charakteristikos auga septynmyliais žingsniais ir dabar net apie 100 ar 200 eurų kainuojantys išmanieji stebina savo galimybėmis, o konkurencija šiame segmente išties didelė, tad ir pasirinkimo netrūksta“, – pranešime spaudai sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

USB-C jungtis, greitasis baterijos įkrovimas, į ekraną įkirpta kamera, pirštų atspaudų jutiklis, dviejų, trijų ar net keturių objektyvų kamera – visa tai jau tapo savaime suprantamu dalyku net pigiausiuose išmaniuosiuose. Tad ką dar jie sugeba ir kuo išsiskiria iš konkurentų?

R. Marcišauskienė apžvelgia pigiausius modelius, kurie pastaraisiais mėnesiais pateko į perkamiausių „Telia“ telefonų dešimtuką.

„Samsung“ telefonas už du puodelius kavos

Net be jokio pradinio įnašo kokybišką išmanųjį šiandien galima įsigyti už mažiau nei 5 eurus per mėnesį. Susipažinkite: elegantiškasis „Samsung Galaxy A20e“ (kaina – 99 Eur).

Samsung Galaxy A20e

„Vasarą šis modelis atpigo ir tapo pigiausiu „Samsung“ išmaniuoju. Nenuostabu, kad visi jo nori – „A20e“ yra lengvas ir kompaktiškas, todėl juo patogu naudotis viena ranka. Be to, šis ragelis turi viską, ko daugelis tikisi iš išmaniojo“, – vardija ekspertė.

Plonas (8,4 mm) ir lengvas (141 g) „A20e“ puikiai tiks mažesnių rankų savininkams (taigi ir paaugliams), nes tai vienas retesnių modelių, kurių ekrano įstrižainė dar neperkopė 6 colių – ji siekia 5,8 colio. HD+ ekrano raiškos pilnai užtenka ir naršymui internete, ir vaizdo įrašams, ir žaidimams.

Mėgstate fotografuoti ar filmuoti? Ryškiais atsiminimais pasirūpins dviguba galinė kamera (13 MP ir 5 MP), kurios antrasis objektyvas turi net 123 laipsnių kampo matymo lauką – kaip žmogaus akis. O kur dar įvairiausi lipdukai ir filtrai – su jais lengvai išreikšite savo kūrybišką sielą.

8 MP raiškos asmenukių kamera geba sulieti foną, tuo metu grožio režimas „Smart Beauty“ užtikrins, kad visuomet atrodytumėte nepriekaištingai.

Nors telefono nuolatinė atmintis tesiekia 32 GB, ją galima lengvai išplėsti net iki 512 GB „microSD“ atminties kortele.

Ką gali „Xiaomi“?

Už panašią kainą (kaina – 119 Eur) siūlomas „Xiaomi Redmi 9“ – tik šią vasarą pristatytas ir jau žmonių širdis užkariauti spėjęs išmanusis.

„Nesunku suprasti, kodėl „Redmi 9“ taip staigiai įsiveržė į perkamiausiųjų dešimtuką: unikalaus dizaino, ryškiaspalvis telefonas pasižymi įspūdingais techniniais duomenimis, o kai kuriais parametrais net šluosto nosį gerokai brangesniems konkurentams“, – pastebi R. Marcišauskienė.

Xiaomi Redmi 9

Jau vien erdvus 6,53 colio „Full HD“ raiškos, akių nedirginantis ekranas su „Gorilla Glass 3“ stiklo apsauga palieka įspūdį. Dar daugiau: „Redmi 9“ yra du kartus galingesnis už „Redmi 8“, taigi galėsite sklandžiai žaisti net reikliausius žaidimus. Ir vietos viskam užteks – nuolatinė telefono atmintis siekia 64 GB.

Tokiam ekranui ir „viduriams“ parūpinta ir atitinkama baterija: jos talpa siekia 5020 mAh, taigi telefonas atlaikys valandų valandas muzikos, pokalbių, žaidimų ir navigacijos.

Net kameros srityje nepataupyta: atsukę nugarėlę rasite keturis objektyvus – plataus, itin plataus kampo, smulkiems objektams fiksuoti skirtą „makro“ objektyvą ir dar gylio jutiklį. Šių objektyvų galias apjungia dirbtinis intelektas, užtikrinantis įspūdingus kadrus, kad ir kokios būtų sąlygos.

„Redmi 9“ galima rinktis iš pilkos, žalios ir purpurinės spalvų, o jo galinė dalis padengta specialia tekstūra, dėl kurios ant įrenginio korpuso nesimato pirštų atspaudų.

Ir „Huawei“ turi ką parodyti

Dar vienas žmonių favoritas – pernykštis „Huawei P30 lite“ (kaina – 199 Eur).

„Šis išmanusis į perkamiausiųjų sąrašą grįžo sumažėjus kainai. „P30 lite“ yra vienas paskutinių šio gamintojo modelių, kuriuose veikia „Google Play“ programėlių parduotuvė ir pačios „Google“ programėlės bei paslaugos“, – sako „Telia“ ekspertė.

Huawei P30 lite

Kaip ir pridera „Huawei“ išmaniajam, jis pasižymi išskirtinėmis fotografavimo galimybėmis. Trigubos galinės kameros pagrindinio objektyvo raiška siekia net 48 MP, taigi juo galite fiksuoti dar ryškesnes nuotraukas, kuriose bus aiškiai matomos net menkiausios detalės, o priartintas vaizdas prilygsta dviejų kartų optinio objektyvo artinimui. Itin plataus kampo (120°) objektyvas dar labiau išplečia matymo lauką, gylio jutiklis nuotraukoms suteikia daugiau tikroviškumo, o dirbtinio intelekto vaizdų atpažinimo technologija realiu laiku sureguliuoja kameros nustatymus – jums belieka spustelti mygtuką.

128 GB nuolatinės atminties užteks visoms jūsų nuotraukoms, vaizdo įrašams ir programėlėms. Tuo metu didelis (6,15 colio) „Full HD“ ekranas leis mėgautis ryškiomis gyvenimo spalvomis ir nevargins akių. Be to, ploną 3D lenkto stiklo korpusą patogu laikyti viena ranka.

Korėjietiška kokybė ir dizainas

Vis dar nebrangus (kaina – 239 Eur), korėjiečių „Samsung A41“ jau taikosi į vidutinės klasės išmaniuosius.

Iš šios ketveriukės „A41“ vienintelis turi ekrane integruotą pirštų atspaudų jutiklį ir didžiausios „Full HD+“ raiškos pažangųjį „Super AMOLED“ technologijos ekraną, kurio įstrižainė siekia 6,1 colio. Jį lengvai suimti ir valdyti leidžia grakštus korpusas ir ergonomiškai išlenkta nugarėlė.

Pažangią trigubą „Galaxy A41“ kamerą sudaro 48 MP pagrindinis jutiklis, 8 MP raiškos itin plataus kampo objektyvas ir 5 MP gylio kamera, kuri leidžia nustatyti vaizdo gylį prieš fotografuojant ir paskui bei pašalina fono triukšmus. Tuo metu į ekraną įkirpta kamera pasiruošusi fiksuoti itin kokybiškas asmenukes – jos raiška siekia net 25 MP.

„Galaxy A41“ turi greitą procesorių ir 64 GB vietos, taigi jis pasiruošęs viskam. Net reikliems žaidimams: „Game Booster“ režimas sutelks visus telefono pajėgumus tam, kad jūs galėtumėte pasinerti į savo mėgstamas pramogas.

Patrauklaus dizaino korpusas leidžia atskleisti savo asmenybę su dinamiškais „Prism Crush“ juodos, baltos ar mėlynos spalvos raštais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)