Pasirodo, kad į ligoninę atvežtas pacientas sirgo besimptome COVID-19 ligos forma. Koronavirusinė infekcija jam nustatyta jau vėliau.

Gydydami sergančius ar dar neištirtus dėl koronaviruso pacientus medikai privalo dėvėti trečiojo lygio asmens apsaugos priemones: kombinezonus, kaukes, pirštines, respiratorius. Tačiau šįkart medikai susidūrė su ypatingai sunkiai susirgusiu pacientu, kuriam buvo svarbu pagalbą suteikti kuo skubiau, tad galvoti apie savo pačių saugumą ligoninės personalui tiesiog nebuvo kada.

„Į Respublikinės Kauno ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių atvežus pacientą, kuriam buvo būtina neatidėliotina pagalba, nelaukiant tyrimo dėl COVID-19 atsakymo pradėtas skubus paciento gydymo procesas“, – patikino Respublikinės Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyrius vyresnioji specialistė Jūratė Kuzmickaitė.

Anot specialistės, pacientui COVID-19 simptomai nebuvo pasireiškę, todėl jis pateko į vadinamąjį „švarų“ Priėmimo-skubios pagalbos skyrių.

Asociatyvi nuotrauka

„Pacientas neturėjo infekcijai būdingų simptomų, jis pateko į nekarščiuojantiems ir neturintiems kitų koronaviruso infekcijos simptomų pacientams skirtą PSPS zoną. Medicinos darbuotojai skubiai pradėjo teikti pagalbą dėvėdami antro saugos lygio asmens apsaugos priemones.

Naktį sulauktas COVID-19 tyrimo atsakymas, jis buvo teigiamas. Pagalbą teikę trys medicinos personalo darbuotojai, kurie dėvėjo ne trečiojo, kaip rekomenduoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centro ir ligoninės Infekcijų kontrolės skyriaus specialistai, bet antrojo saugos lygio asmens apsaugos priemones, izoliuoti, jiems paimti tyrimo dėl COVID-19 mėginiai, atsakymo jie lauks saviizoliacijoje“, – portalui Delfi pasakojo J. Kuzmickaitė, užsiminusi, kad dėl ypatingai sudėtingos paciento būklės, jį gelbėjant buvo svarbi kiekviena minutė.

Pašnekovė patikino, kad Respublikinėje Kauno ligoninėje tikrai netrūksta aukščiausiojo lygio asmens apsaugos priemonių, kurių prireiktų susidūrus su potencialiai sergančiais COVID-19 liga pacientais, o personalas apmokytas jomis naudotis.

„Buvo organizuojami mokymai, ligoninės komunikacijos kanalais platinama daug žodinės ir vaizdinės informacijos, aiškinančios, kur pasiimti trečiojo lygio asmens apsaugos priemonių komplektą, kaip taisyklingai apsirengti ir t.t.

Tinkama apsauga, kai priemonių netrūksta ir jos prieinamos, – personalo darbuotojų atsakomybės reikalas“, – kalbėjo J. Kuzmickaitė.

Asociatyvi nuotrauka

Anot pašnekovės, infekuotas pacientas po to, kai jam nustatytas koronavirusas, pagal galiojančią tvarką buvo skubiai pervežtas į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)