„Dėl savaitgalio – tikrai negalėčiau sakyti, kad buvo labai blogai. Kadangi pakankamai intensyviai anonsavome, kad bus tikrinama, panašu, kad dalis žmonių, kurie planavo nesilaikyti (saugumo reikalavimų. – ELTA), tiesiog nėjo. Kolegos šiandien ryte pristatinėjo, kad įstaigos buvo apytuštės, palyginti su ankstesniais savaitgaliais. Buvo stengiamasi laikytis tų tvarkų“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Veryga.

Jo teigimu, buvo nustatyta ir pažeidimų, tačiau jie nebuvo masiški.

Savaitgalį vykusiuose renginiuose, anot ministro, taip pat buvo laikomasi saugumo reikalavimų.

„Buvo įvairių renginių, reikėtų pasidžiaugti dėl kai kurių. „Velomaratone“ nebuvo nė vieno pažeidimo užfiksuota, bent jau tuo metu, kai žmonės, kurie tikrino, ten lankėsi. Kituose renginiuose stengėsi žmonės kaukes dėvėti. Su atstumų laikymusi buvo sudėtinga, kai kur susirinko daug žmonių ir atstumų nesilaikė, bet ten, kur buvo įmanoma, matėsi, kad buvo stengiamasi tą padaryti“, – sakė ministras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė sakė, kad iš viso savaitgalį buvo patikrintos 1309 viešojo maitinimo, kultūros, pramogų vietos bei nustatyti 326 pažeidimai. Daugeliu atvejų už pažeidimus buvo skirti įspėjimai.

„NVSC kolegos visoje Lietuvoje kartu su Policijos departamentu tikrino 202 vietas, iš kurių 131 buvo viešojo maitinimo vieta, likusios 71 įvairūs renginiai, festivaliai, koncertai“, – sakė R. Lingienė.

Jos teigimu, apie 20 proc. patikrintų renginių buvo nustatyti tam tikri operacijų vadovo reikalavimų nevykdymai. Dalis asmenų nedėvėjo kaukių ar kitų priemonių, arba jas dėvėjo netinkamai. Taip pat buvo fiksuota pažeidimų dėl atstumo tarp asmenų laikymosi.

Tuo metu viešojo maitinimo įstaigose, restoranuose, baruose buvo pastebėta, kad lankytojams ne visada pateikta išsami informacija apie privalomas prevencijos priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)