Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę Elektrėnų policininkus, automagistralėje Vilnius-Kaunas patikrinti sustabdė mikroautobusą „Opel Vivaro“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra ties Trakų rajono Moluvėnų kaimu, netoli Vilniaus ribos. Mikroautobusas važiavo link sostinės.

„Opel Vivaro“ vairavo tvarkingus asmens dokumentus turėjęs 36-erių Vilniaus rajono gyventojas.

Patikros metu mikroautobuse pasieniečiai aptiko 30 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 90 tūkst. eurų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Po apklausos vairuotojas paleistas, jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti. „Opel Vivaro“ ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)