Kalbėdamasis apie sukrečiantį įvykį E. Strasevičius Delfi atskleidė, kad šiuo metu yra Oslo oro uoste, kur laukia skrydžio. Pasiteiravus, kaip jaučiasi, pašnekovas neslėpė, kad mintys dvejopos: jis jaučia nemažą skausmą, prireiks laiko pasveikti, tačiau tuo pačiu jaučia ir dėkingumą, kadangi viskas galėjo baigtis daug blogiau.

„Susižalojau koją, bet, man atrodo, nieko baisaus. Uždėjo ortopedinį įtvarą, davė ramentą. Ko gero, pažeistas pėdos kaulas, mažasis pirštas. Realiai vertinant – viskas baigėsi labai laimingai“, – tikino jis.

Elegijus Strasevičius

„Žinoma, įvykis nemalonus. Juolab, kad ir kelionė buvo į pabaigą. Pravažiavau kone visą Norvegiją, apžiūrėjau visus kampelius, išmaišiau visą pakraštį, išėjo tikrai nemažai kilometrų <...>. Bet nukirto mane pačioje kelionės pabaigoje“, – situaciją aiškino vyras.

Avarija įvyko tarp Bergeno ir Kristiansando. Motociklininką, dariusį lenkimo manevrą, kliudė į kairę sukęs vairuotojas. Nors situacija labai nemaloni, Elegijus nepraranda šypsenos, kuri jaučiama net ir kalbant telefonu.

„Svarbiausia, kad viskas baigėsi taip, kaip baigėsi, nes tikrai galėjo būti blogiau. Susidūriau ne su kokiu kurmiu, o automobiliu – dideliu metalo gabalu.

Po šios avarijos mane iškart aplankė mintis apie žmones, kurie per perėjas eina nė nestabteldami, net nesidairo. Neduok, Dieve, atsitrenks į juos automobilis... Net jei vairuotojas ir liks kaltas, bet gyvenimas sugadintas gali būti abiem. Sunku suvokti, kiek skausmo gali suteikti toks įvykis. Man tik stuktelėjo, tikrai esu laimingas, kadangi nei aš, nei motociklas per daug nenukentėjome. Džiaugiuosi, kad bus apsieita be krūvos pinigų, nes remontuoti motociklą nepigu“, – pasakojo jis.

Dž. Butkutės vyras E. Strasevičius teigė, kad dabar jaučiasi kur kas geriau, bet tą akimirką, kai susidūrė su automobiliu, jam skaudėjo žvėriškai.

„Truputį skauda koją, ji patinusi, bet maudžia daug mažiau, kadangi ligoninėje davė vaistų. Bet tą akimirką cypiau iš skausmo. Žiauriai skaudėjo. Gerai, kad tą akimirką dar sugebėjau operatyviai nusiimti motociklinį batą. Tik jį nusiaviau, koja tą pačią sekundę ėmė mėlynuoti. Manau, kad jei nebūčiau laiku nusiavęs, būtų tekę tą batą karpyti, nes koja tintų. O šį batą perkirpti yra reikalų, tai ne moteriška basutė“, – šyptelėjo jis.

Elegijus neslepia, kad būdamas ligoninėje ilgą laiką svarstė, kaip tinkamai žinią apie avariją pranešti savo mylimajai Džordanai. Vyras nenorėjo jos pernelyg išgąsdinti.

„Iš pradžių jai nieko nerašiau, neskambinau, kol buvau ligoninėje, kadangi tuo metu ir pats mažai ką žinojau. Suvokiau, kad man nėra labai blogai, esu gyvas, bet detalių dar nežinojau. Tuomet dar nebuvo jokių atsakymų, nebuvo padarytas rentgenas. Po visko jai atsargiai pabandžiau pranešti, kas įvyko, kad patekau į bėdelę. Žinote, kai žmogaus nėra šalia, atrodo, kad viskas daug blogiau, jog jis nuslepia kažką, iki galo nepasako tiesos. Juolab, kad nesu įpratęs skųstis, kad man blogai. Atsargiai, atsargiai ir pranešiau jai švelniai“, – pasakojo pašnekovas.

Džordana Butkutė ir Elegijus Strasevičius

Prodiuseris motociklą vairuoja jau ilgus metus, juo yra aplankęs daugelį užsienio šalių ir iki šiol jam pavykdavo išvengti autoįvykių. Vyras pasakoja, kad kol nepatiri fizinio kontakto su kitu eismo dalyviu, sunku įsivaizduoti, kaip per sekundę gyvenimas gali apvirsti aukštyn kojomis.

„Šiuo atveju nebuvo nei greičio, nei siaubingo smūgio. Vairuotojai turėtų rimtai susimąstyti, kad automobilis, baudos, atsakomybė – atsiprašau už užsireiškimą, yra ch***ia. Visa tai niekas, lyginant su tuo, kokį skausmą tokie įvykiai gali suteikti jo dalyviams ir aplinkiniams. Dėl to kelyje reikia būti labai atidiems“, – pakartojo jis.

Prieš pasibaigiant pokalbiui Elegijus pasidalijo ir dar viena jį aplankiusia bei guodžiančia mintimi.

„Žinote, per įgautą patirtį, spėjau patikrinti, kad šiame gyvenime viskas vyksta taip, kaip turi vykti. Kai mane vežė greitoji, prasidėjo labai stipri liūtis. Žinau, kas aš būčiau vis tiek važiavęs, o per stiprų lietų važiuoti motociklu yra labai nesaugu. Ėmiau svarstyti, kad gal šis mažas įvykis, tarsi mane apsaugojo nuo didesnės nelaimės“, – svarstė pašnekovas.

Apie įvykį pranešė ir feisbuke

Apie tai, kad kelionė užsienyje baigėsi greičiau nei planuota prodiuseris prabilo ir socialiniuose tinkluose. Feisbuke Elegijus pasidalino jo sekėjus sujaudinusia žinute.

„Deja, ne viskas ir ne visada baigiasi taip, kaip mes norėtume. Danguje, ko gero, geriau žino, kaip turi būti.

Mano kelionė pasibaigė užvakar, tarp Bergeno ir Kristiansando. Patekau į nedidelę avariją. Situacija standartinė – aš lenkiau, o automobilio vairuotojas tuo metu pradėjo sukti į kairę.

Greičio nebuvo, nes ten vyko kelio darbai, tai nei aš, nei motociklas per daug nenukentėjome, bet grįšime jau atskirai – aš, pasiramstydamas ramentu, kampais ir per aplinkui skrendu lėktuvų namo, na, o motociklą teks parsigabenti.

Nuvažiavau beveik visą kelią, kurį ir norėjau nuvažiuoti: Lietuva, Latvija, Estija, Suomija, Norvegija. Iki kelto į Daniją buvo likę tik 180 kilometrų. Tai va, tokie reikaliukai.

Kiek vėliau gal papasakosiu ir apie visą kelionę, nes, tiesą pasakius, ji buvo fantastinė“, – prisipažino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)