Daugiausiai uždirbančių sportininkių dešimtuką tradiciškai sudaro prestižinis JAV ekonomikos žurnalas „Forbes“. Čia per metus uždirbamos sumos varijuoja nuo 4,6 mln. iki 37 mln. JAV dolerių.

10. Alex Morgan (futbolas)

4,6 mln. JAV dolerių (atlygis 400 tūkst., rėmėjų pinigai – 4,2 mln.)

2019 metais pasaulio čempionės titulą iškovojusi A. Morgan pratęsė bendradarbiavimą su „Nike“ esant sąlygai, kad sporto aprangos gamintoja mokės, net jei ji nežais. Priežastis – futbolininkė laukėsi vaiko, kuris gimė 2020 metų gegužę. Šiuo metu ji ruošiasi kurti savo nuosavą žiniasklaidos platformą.

9. Angelique Kerber (tenisas)

5,3 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 1,3 mln., rėmėjų pinigai 4 mln.)

Nuo 2016 metų vokietė laimėjo tris Didžiojo kirčio turnyrų titulus, jos kolekcijoje trūksta tik „French Open“ trofėjaus. Pelningiausia jos sutartis – su „Adidas“ nuo 2013 metų. 32 metų tenisininkė taip pat yra sudariusi reklamos sutartis su „Porsche“, „Lavazza“ ir „Generali“.

8. Sofia Kenin (tenisas)

5,8 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 4,8 mln., rėmėjų pinigai 1 mln.)

2019 metais tenisininkė gavo WTA „Labiausiai patobulėjusios žaidėjus“ apdovanojimą, o 2020 metais laimėjo „Australian Open“ turnyrą. Maskvoje gimusi 21 metų kairiarankė yra jauniausia JAV atstovė, kuri po Serenos Williams laimėjo Didžiojo kirčio turnyrą. Ją remia teniso įrangos ir aprangos kompanijos.

7. Elina Svitolina (tenisas)

6,4 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 5,4 mln., rėmėjų pinigai 1 mln.)

2019 metais ukrainietė prasibrovė į Vimbldono ir „US Open“ pusfinalius, šoktelėjo į trečiąją pasaulio reitingo vietą. Jos rėmėjų būryje yra maisto papildų ir vyno gamintojai, taip pat ir „Nike“.

6. Garbine Muguruza (tenisas)

6,6 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 2,1 mln., rėmėjų pinigai 4,5 mln.)

Venesueloje gimusi ispanė 2017 metais laimėjo Vimbldono turnyrą, nuo tada jai tik dukart pavyko įveikti 4 rato barjerą. Nepaisant to, jai lieka ištikimi tokie rėmėjai kaip „Adidas“, „Rolex“ ir viena draudimo bendrovė.

5. Bianca Andreescu (tenisas)

8,9 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 4,9 mln., rėmėjų pinigai 4 mln.)

2019 metais laimėdama „US Open“ B. Andreescu įsirašė į istoriją kaip pirmoji kanadietė, triumfavusi Didžiojo kirčio turnyre. Titulas ir 5 vietą pasaulio reitinge atnešė jai pelningas sutartis su „Nike“, „Rolex“ ir vienu kanadiečių čiužinių gamintoju.

4. Simona Halep (tenisas)

10,9 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 6,9 mln., rėmėjų pinigai 4 mln.)

Pernai laimėdama Vimbldono turnyrą rumunė savo trofėjų kolekciją papildė antruoju Didžiojo kirčio turnyro prizu. Jos rėmėjų gretose – „Nike“ ir „Wilson“. Savo tėvynėje ji yra itin geidžiamas reklamos veidas. Įspūdinga tai, kad per savo karjerą S. Halep įvairiuose turnyruose jau laimėjo 36,5 mln. JAV dolerių.

3. Ashleigh Barty (tenisas)

13,1 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 10,1 mln., rėmėjų pinigai 3 mln.)

2019 metais australė laimėjo „French Open“ – savo pirmąjį Didžiojo kirčio turnyrą ir iš karto gavo tuntą pelningų reklamos sandorių. Be to, praėjusių metų birželį ji šoktelėjo į pirmąją WTA pasaulio reitingo vietą ir šiuo metu taip pat yra pirmoji planetos raketė.

2. Serena Williams (tenisas)

36 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 4 mln., rėmėjų pinigai 32 mln.)

Daugiau nei 40 mln. fanų socialiniuose tinkluose – puiki garantija geroms reklamoms sutartims. Su 23 kartu Didžiojo kirčio turnyrų čempione bendradarbiauja „Nike“, „Gatorade“ ir kitos kompanijos. 2020 metų vasarą S. Williams investavo į vieną JAV moterų futbolo komandą. Viena iš pastarosios dalininkių yra ir tenisininkės dvejų metų dukra Olympia.

1. Naomi Osaka (tenisas)

37,4 mln. JAV dolerių (priziniai pinigai 3,4 mln., rėmėjų pinigai 34 mln.)

N. Osaka yra Tokijo olimpinių žaidynių ambasadorė. Japonijoje gimusi ir JAV pilietybę turinti tenisininkė – itin patraukli daugeliui turtingų Azijos kompanijų. Tarp tenisininkų už 2018 metų „US Open“ laimėtoją daugiau pajamų per reklamą gauna tik Rogeris Federeris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)