Dažnai naudojama dekoratyvinė kosmetika, televizijos studijos lempos, saulė, vėjas – visa tai vargina odą labiau, nei mes galime įsivaizduoti. Tą patyrė ir garsi TV laidų vedėja I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė: moters oda stokojo drėgmės, tapo atoniška, vietomis ryškėjo pigmentas, oda jau buvo gerokai užsiteršusi. Tokia situacija turbūt pažįstama kone kiekvienai vaikus auginančiai ir aktyviai gyvenančiai mamai, kuri sau laiko randa mažiausiai, rašoma spaudos pranešime.

„Esu kaip paskutinės nakties studentė, kuri pasižada mokytis nuo pradžių, bet daug ką pasilieka paskutinei akimirkai. Vis sau kartoju, kad oda turiu rūpintis nuolat, bet dažniausiai susigriebiu, kai jos būklė tampa prasta. Kasdieniai makiažai ir filmavimai – tikrai ne pati geriausia terapija odai. Ji jautri, o jei dar pridėsime saulę – turėsim visą odos problemų puokštę.

Džiaugiuosi, kad sulaužiau tą užburtą suprastėjusios ir nelabai prižiūrimos odos ratą ir dabar atsakingai bei pareigingai jau kelis mėnesius ja rūpinuosi. Šią vasarą nusprendžiau daugiau niekada nebesideginti saulėje – odą varginu pakankamai ir be to. Jei noriu būti įdegusi – puikiai tinka ir purškiamas įdegis. Tad dabar po truputį, žingsnis po žingsnio, mėginame atstatyti odos būklę ir pasirengti artėjančiam televizijos sezonui. Aš – bloga šeimininkė, reikia pripažinti, ne itin kruopščiai rūpinausi oda, ir dabar vadinčiau tai ne lepinimu, o labai atsakingu gydytojos nurodymų sekimu. Man visur gyvenime reikia taisyklių, kuriomis galėčiau sekti, net ir rūpinantis oda“, – sako itin įtemptu režimu gyvenanti veikli moteris.

Indrė Kavaliauskaitė

Geriausia pagalba odai – kokybiškas miegas

Anot Indrės, jos kosmetinėje, bet tik kelionių metu, visada yra micelinio vandens. Namuose moteris pasakoja odą rūpestingai prausianti prausikliu, valanti toniku ir naudojanti būtent jos odai tinkamą kremą.

Dar Indrė sako, kad niekaip neišsiverstų be kokybiško miego ir aktyvios malonios veiklos gryname ore, bei pripažįsta, kad tinkamai ir disciplinuotai rūpintis savo oda taip pat reikia mokėti.

„Gal čia kaip su sportu – reikia gero trenerio? Kai gydytojas nustato taisykles, lengviau jomis sekti, nei nuolat pačiam eksperimentuoti. Eksperimentus palikime savo veikloms ir produktyviam laisvalaikiui. Aš pasitikėjau grožio terapijos ir chirurgijos „Sugihara“ kosmetologe Beatriče ir žinau, kad nėra vienos procedūros, kurios pakaktų vos vieno karto, na, nebent operacija, bet stengsiuosi savo gyvenime jų išvengti.

Iki šiol nuo saulės nesislėpiau, tad užsiėmėme pigmentinių dėmių naikinimu, odos drėkinimu ir maitinimu. Kaip odontologui neaiškinu, kaip taisyti dantis, taip ir gydydama odą atsakingai pasirenku tik kvalifikuotą specialistą, o tada pasitikiu jo sprendimais. Šį kartą tikrai nesuklydau“, – sako Indrė ir sutinka pasidalinti, kaip padedama specialistės prižiūri savo odą.

Odos priežiūra – individualus dalykas

Nesvarbu, ką jums sako draugė, ar kaip nuo vieno ar kito kremo, prausiklio ar šveitiklio švyti jos oda. Tai tikrai nereiškia, kad ta pati priežiūros priemonė tiks ir jūsų tipo odai, kovos su jūsų turimomis problemomis. Todėl geriau skirkite daugiau laiko sau ir pasikonsultuokite su specialistu.

„Indrei buvo tikras iššūkis įvykdyti mano planą – jos odai atkurti norėjau skirti 5-6 procedūras, po vieną kas savaitę“, – šypsosi kosmetologė Beatričė Lapatčenka.

Nuolat užimtoms moterims galiausiai susiderinus grafikus, prasidėjo rimtas darbas. Pasak specialistės, didžiausias Indrės noras buvo atrodyti skaisčiai ir atkurti drėgmės balansą, moteris norėjo suprasti, kokia veido odos priežiūra jai reikalinga namuose.

„Paskyriau jai visas kasdien priežiūrai reikalingas kosmetines priemones, beje, rūgštines, – vardija Beatričė. – Skyriau du prausiklius – rytui švelnų su PHA rūgštimi, kuri atkuria drėgmę nedirgindama odos, o vakarui kiek stipresnį su AHA rūgštimi. Siekiant sumažinti odos teršimąsi ir inkštirų atsiradimą šis produktas buvo būtinas. Taip pat Indrei skyriau kremą vakarui su azelaino rūgštimi, jis švelniai mažina pigmentą ir tinka plonai, gležnai, jautriai, raustančiai, dehidratuotai odai.

Priemones turėjau skirti atsargiai, atsižvelgdama į metų laiką. Skirdama rūgštines priemones vasarą, visada stebiu, ar klientė jas įsigyja prie manęs, tik tada galiu ramiai ją išleisti namo. Seniai žinoma, kad saulė su rūgštimis nedraugauja, todėl Indrės kelis kartus perklausiau, kaip ji tas priemones naudos, ar nepamiršo, kad reikia vengti saulės. Pastebėkite, dabar jos garderobe atsirado skybėlaičių“, – kvatoja kosmetologė.

Ji sako, kad šiais laikais, kai net birios pudros gaminamos su SPF apsauga, yra ir ja impregnuotų šepetėlių, nesunku naudoti rūgštines priemones, kurios labai padeda odai, net ir vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)