Sužinokite kaip susidarė gintaras

Lietinga diena yra pats tinkamiausias laikas susipažinti su mieste įsikūrusiais muziejais, kurių Palangoje tikrai netrūksta. Garsiausias kurorte – Gintaro muziejus – įkurtas restauruotuose grafų Tiškevičių rūmuose. Vieną gausiausių pasaulyje gintaro inkliuzų ir unikumų kolekciją turinčiame muziejuje iš viso yra virš 30 tūkst. eksponatų. Pirmajame aukšte esančios rūmų erdvės lankytojus žavi atnaujintais istoriniais rūmų interjerais, pasakojančiais apie grafų Tiškevičių gyvenimą šiuose rūmuose. Antrajame aukšte pristatoma unikali gintaro ekspozicija, kuri supažindina su gintaro susidarymu, prekybos keliais, gavyba, apdirbimu. Čia galėsite išvysti gintaro morfologijos ekspoziciją ir vieną didžiausių gintarų visame pasaulyje – ,,Saulės akmenį“. Muziejuje vyksta įvairūs edukaciniai, pažintiniai ir kūrybiniai užsiėmimai, kultūriniai renginiai muziejaus salėje. Muziejų rasite adresu: Vytauto g. 17, darbo laikas: antradieniais – šeštadieniais 10-20 (lankytojai įleidžiami iki 19 val.). Sekmadieniais - 10 – 19 val. (lankytojai įleidžiami iki 18.00 val.)

Tiškevičiaus rūmai Palangoje

Išvyskite Antano Mončio darbus

Niūrią dieną apsilankymas skulptoriaus Antano Mončio namų-muziejaus ekspozicijoje paliks įspūdį ne tik meno mėgėjams. Jos eksponatus galima ne tik apžiūrėti, bet ir liesti rankomis. Muziejaus antrajame aukšte eksponuojami po menininko mirties Lietuvai padovanoti darbai, per 200 skulptūrų, piešinių, grafikos darbų, koliažų, švilpių, kaukių. Pirmasis muziejaus aukštas veikia kaip parodų salė su nuolat besikeičiančia ekspozicija. Muziejų rasite adresu: S. Daukanto g. 16, pirmadieniais ir antradieniais muziejus nedirba, o nuo trečiadienio iki sekmadienio jį lankyti galite 11:00-17:00 valandomis.

Dr. Jono Šliūpo sodyba

Besidomintiems istorija, reikėtų nepraleisti ir pirmojo Palangos mero dr. Jono Šliūpo memorialinės sodybos. Jame galima susipažinti su esminiais J. Šliūpo gyvenimo faktais, pamatyti daugybę nuotraukų bei albumų. Vaizdas sodyboje nukelia į tarpukarį – J. Šliūpo svetainėje ir darbo kambaryje atkurtas to laikmečio Lietuvos inteligento namų interjeras. Čia taip pat rodomi filmai apie Palangos miestą bei patį J. Šliūpą. Čia atidaryta memorialinė ekspozicija, kurioje eksponuojami Palangos miesto, apylinkių istorijos ir etnografijos fragmentai, pristatoma „Aušros“ ir „Varpo“ epocha. Sodybą rasite adresu: Vytauto g. 23 a, ją galite aplankyti trečiadieniais – šeštadieniais 11-18 val. bei sekmadieniais 11-17 val.

Atraskite Palangos kurorto muziejų

Norinčius sužinoti šiek tiek daugiau apie patį miestą, užsukti kviečia Palangos kurorto muziejus, įsikūręs unikalios architektūros viloje ,,Anapilis“. Palangos legenda byloja, kad vilos savininkė Palangos grafo Felikso Tiškevičiaus motina grafienė Sofija Tiškevičienė mėgo kviesti vėles. Esą, grafienė virš palėpės buvo įsirengusi slaptą veidrodžių kambarį. Todėl apsilankę muziejuje rasite įvairią istorinę ir archeologinę ekspoziciją, išvysite nuotraukas ir atstatytą veidrodžių kambarį. Čia taip pat vyksta paskaitos, konferencijos, susitikimai su žymiais žmonėmis, eksponuojamos parodos, demonstruojami filmai, rengiami koncertai ir daugelis kitų renginių. Muziejų rasite adresu: Birutės al. 34 A, jo darbo laikas: trečiadieniais - sekmadieniais 10.00 - 19.00 val. (lankytojai įleidžiami iki 18.30 val.)

Pramogos gyvūnų mylėtojams

Jeigu keliaujate pailsėti kartu su vaikais, lietingą dieną praskaidrinti puikiausiai tiks „Šunų muziejus“. Privati palangiškio, šalyje žinomo menininko Vytauto ir Vidos Kusų suvenyrinių šunų kolekcija buvo pradėta rinkti dar 1991 m. pavasarį, o po 18 metų ji virto pirmojo Baltijos šalyse įkurto šunų muziejaus ekspozicija. Šiandien vaikus itin dominančio muziejaus lentynose – maždaug 4000 eksponatų su šunų atvaizdais iš 40 pasaulio šalių. Jie pagaminti iš 26 skirtingų medžiagų. Daugiausia tai – suvenyrinės šunų statulėlės. Šunų muziejuje taip pat galima pamatyti ir unikalią V. Kuso įvairių paukščių kiaušinių raižinių kolekciją bei originalius tapybos darbus. Muziejų rasite adresu: Taikos g. 8, jis dirba antradieniais – šeštadieniais, 15-18 val.

Šunų muziejus Palangoje

Pamatykite Palangą iš viršaus

Grakšti ir didinga neogotikinė Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia – aukščiausias Palangos pastatas, turintis apžvalgos bokštą. Pastatyta pagal švedų architekto K. E. Strandmano projektą, pasižyminti itin gera akustika. Bet kokiu oru ir bet kokiu metų laiku vaizdas į Palangą iš paukščio skrydžio – visada įspūdingas. Siūloma aplankyti bažnyčios bokšte įrengtą apžvalgos aikštelę, pasigrožėti miesto panorama, jūra ir visai iš arti išvysti įspūdingo dydžio varpus bei jų mechanizmą. Aikštelėje stovintys monokliai – teleskopai suteiks galimybę stebėti tolimą vaizdą iš arčiau. Bažnyčią rasite adresu: Vytauto g. 51. Pirmadieniais - šeštadieniais lankytojai įleidžiami nuo 09:00 iki 17:30 val. ir nuo 19:00 iki 21:00 val. Sekmadieniais – nuo 13:30 iki 17:30 val. ir nuo 19:00 iki 21:00 val.

Tapkite magijos virtuozu

Unikalūs ir interaktyvūs eksponatai, visame pasaulyje populiarios iliuzijos, įvairios pramogos – visa tai iliuzijų namą padaro vieta, kurioje tikrai yra ką pamatyti. Čia galėsite pramogauti, dalyvauti, tapti ekspozicijos dalimi, viską įamžinti nuotraukose ir pasidalinti tuo su draugais. Išvysite visatos kambarį, viesulo tunelį ir trimačius paveikslus. Sužinosite, kaip iš citrinos pasigaminti elektrą, pasidarysite plaukiojančią medūzą, kurią galėsite parsinešti į namus. Gaminsite, sprogdinsite ir darysite kitus įdomius eksperimentus, kas garantuoja puikų laiką ir žinias apie mus supantį pasaulį. Iliuzijų name ,,Eureka“ gausu įvairių suvenyrų, kurie papildys Jūsų kelionių įspūdžius. Iliuzijų namą rasite adresu: J. Basanavičiaus g. 24 A, šią vietą galite aplankyti bet kurią dieną 10.00 - 23.00 valandomis.

Palaikykite sveiką fizinę būklę – sportuokite.

Kaip gi atostogos be sporto? Palangos sporto kompleksas, pritaikytas įvairioms sporto šakoms leis gerai praleisti laiką net ir prastu oru. Čia vyksta oficialios Lietuvos nacionalinės krepšinio lygos rungtynės, tarptautinės sporto varžybos. Sporto kompleksas skirtas ne vien profesionaliems sportininkams. Čia krepšinį ar stalo tenisą gali žaisti kiekvienas norintis. Ypač populiarios komplekse esančios dvi modernių treniruoklių salės, kuriose kartais sporto entuziastai vos telpa. Sporto kompleksą rasite adresu: Sporto g. 3.

Vandens pramogos po stogu

Jeigu atostogų metu dėl prasto oro pasimaudyti jūroje taip ir nepavyko, atostogas išgelbės Palangos miesto baseinas. Čia drąsiai galima praleisti pusdienį ar net visą dieną. Tai yra 3500 kv. m. daugiafunkcinė miesto erdvė su baseinu, sveikatingumo centru ir viešąja pirtimi. Baseine įrengti 8 plaukimo takeliai, organizuojamos vandens mankštos, veikia pirtis. Pasilepinti vandens pramogomis, spa centruose kviečia ir daugybė kurorto viešbučių. Palangos baseiną rasite adresu: Kretingos g. 23.

Palangos koncertų salė

Neišdildomi įspūdžiai Palangos renginiuose.

Visais metų laikais Palangoje kultūrinis gyvenimas yra itin aktyvus ir turiningas. Niūrią dieną turite puikią galimybę apsilankyti įvairiuose koncertuose, spektakliuose ir renginiuose, kurie vyksta Palangos koncertų salėje ir Kurhauze. Koncertų salę rasite adresu: Vytauto g. 43, Palanga / Kurhauzas: Grafų Tiškevičių al. 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)